Yakakent Belediyesi Konservatuvarından Muhteşem Halk Müziği Konseri

Yakakent Belediyesi Konservatuvarından Muhteşem Halk Müziği Konseri

Yakakent Belediyesi Konservatuvar Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği “Yurttan Ezgiler” konseri izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.

A+A-

Yakakent Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediği konserde seslendirdiği türkülerle gönülleri mest etti.

Yakakent Kozköy Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Şef Şehnaz Semerci yönetimindeki koro, Anadolu’nun farklı yörelerine ait birbirinden güzel eserlerini Yakakent’iler için seslendirdi. Koronun söylediği türkülerin yanı sıra, saz sanatçıları tarafından icra edilen taksimler de konsere renk katarak dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Konferans Salonunda düzenlenen Türk Halk Müziği Konserine ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Birbirinden güzel ve unutulmaz eserleri seslendiren koro, izleyicilerden tam not aldı.

Gecede birbirinden güzel türküleri başarı ile seslendiren koro, zaman zaman sahneyi solo performanslara bıraktı. Hareketli türkülerle salondaki coşku artarken, vatandaşlar alkışları ile türkülere eşlik etti.

Konser sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; “Türküler bizim memleketimizin olmazsa olmazıdır. Türküler bizleri biz yapan hoş bir edanın dizeleridir. Yaşattıkları bu eşsiz gece ve başarılı performansları için başta koro şefimiz Şehnaz Semerci’ye, Sinop Belediyesi konservatuarı saz ekibinden Murat İlkılıç’a, Korhan Kaymakkavak’a ve Görsev Yavuz’a, İlçemiz Karaaba Ortaokulu Müdürü Dursun Gül’e, Yakakent Belediyesi Konservatuarı Gitaristi Batuhan Baş’a ve tabii ki koromuza çok teşekkür ederim. Dedi.

Belediyeciliğin sadece yol, park, bahçe, temizlik ve diğer hizmetlerden ibaret olmadığını belirten Başkan Kıyma, “Belediyecilik aynı zamanda sanat ve kültürel hizmetlerin de yoğun olarak verildiği bir görev anlayışıdır. Yakakent Belediyesi hizmetlerin her alanında olduğu gibi sanat ve kültürde de önemli hizmetlere imza atmaktadır. Bir çok sanat dalında uzman eğiticiler nezaretinde eğitim veren konservatuarımız yetenekli insanlarımıza imkanlar sunmaktadır. Bugün icra edilen bu güzel konser de bunun en iyi örneğidir. Biliyorum İlçemizde çok amaçlı bir konferans salonu eksiğimiz var. Bu yıl bu konser için Kozköy ortaokulumuzun konferans salonunu kullandık. İnşallah bu yıl içinde en az 200 kişilik, çok amaçlı konferans salonunu Belediyemiz imkanları ile ilçemize kazandırmak istiyoruz.” Dedi.

Düzenlenen etkinliğe Yakakent Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma ve ailesi,  Yakakent Jandarma Komutanı Mustafa Aydoğan, AK Parti Yakakent Kadın Kolları Başkanı Saliha Korkmaz ve eşi, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Karagülle, kurum Belediyemiz Meclis üyeleri ve davetli misafirler katıldı.

_ybb0026.jpg_ybb0029.jpg_ybb0038.jpg_ybb0189.jpg_ybb0063.jpg_ybb0102.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.