YABANCI FUARA 19 MAYIS DAMGASI

YABANCI FUARA 19 MAYIS DAMGASI

Anakara da 12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen

A+A-

17. AGROTEC Uluslararası Tarım Fuarına 19 Mayıs damgasını vurdu.Fuarına katılan Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği başkanı Alaettin GÜLAL ,Her şeyin yarını daha iyi görünüyor. Tarım da sorunlar her zaman olacaktır. Bizler de sahada gördüğümüz sorunlara çözüm üretmek amacıyla muhataplarımıza sorunlarımızı iletiyoruz ve birlikte çözüm üretmek için çaba sarf ediyoruz”dedi.

Gülal, 2013 yılı olarak meyve üretiminde bazı çeşitlerde iklim şartları nedeniyle üretim de azalma olmuştur.  Fındık rekoltesinin beklentilerin çok altında gerçekleştiğini ve geçmiş yıllardan da fındığın olmadığını ancak önümüzdeki günlerde fiyatların daha da artacağını, fındık üretimi 480.000 ton civarında gerçekleşmiş olup, rekolte düşüklüğü nedeniyle fındık fiyatlarının zamanla yükseleceği beklentisi içindeyiz dedi.

 

19 MAYIS ORGANİK FINDIĞI BAKANA VERDİ

Ankara da fuarın açılışında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan ı Sayın Mehmet Mehdi EKER ile karşılaşan Türkiye meyve üreticileri birliği genel başkanı  Alaettin Gülal, Samsunda gerçekleştirilen organik fındık üretimi ile ilgili bilgi vererek sayın bakana organik fındık ikram etti Samsun da mevcut 3 000 ton organik fındık üretimi olduğunu bunun gelecek 5 yıl içerisinde, yaklaşık 70-80 bin ton olan toplam fındık üretiminin % 50 sinin organik üretime dönüştürmek için yoğun çaba sarf edileceğini ifade etti.

Meyve üreticileri merkez birliğinin katkılarıyla Türkiye de ilk kez Antalya da 24-26 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek Meyve yetiştiriciliği ve teknoloji fuarı “ FRUTECH” davetiyesini  bakana vererek bu fuarı onurlandırmalarını söyledi.. Kendileri de fuar organizasyonunu olumlu bularak, fuara katılabileceğini ifade etmişlerdir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.