Yaban Ördekleri Kızılırmak Nehrini Mesken Tuttu

Bafra ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte Kuş cenneti başta olmak üzere Kızılırmak nehrinde de bolca görülmeye başlandı.

A+A-

Bafra’da, Kızılırmak’ı mesken tutan yaban ördeklerini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Her yıl Kızılırmak kenarında bu şekilde bir yoğunluğu göremediklerini söyleyen vatandaşlar. "Sedde boyunca geziyoruz ve ırmak içerisinde yoğun miktarda bulunan Yaban hayatın güzelliklerini izliyoruz. Demek ki kanunları uygulayınca her türlü yaban hayvanı bölgemize geliyor. Yarın bu güzellikleri görmeye dışarıdan turistler gelecek. Biz Bafra olarak elimizde bulunan nimetin farkında değiliz. Arabalarının bagajlarını ördek dolduran sözde avcılar yüzünden yıllardır bölgemizde yaban hayvanı göremez olmuştuk. Şimdi çok güzel görüntüler izliyoruz."

BU UYGULAMA BALIK İÇİNDE UYGULANSIN

Bafra'da  sedde kenarında ördekleri görünce mutlu oluyoruz. Ama biz aynı olayı Barajlarımızda da görmek istiyoruz. Barajlarımızda balık bırakmadık. İnşallah sıkı denetimler bu bölgelerimizde de olur.

ONLAR BAFRA’YA RENK KATIYOR’

Ördeklerin bu kadar bol olması şehrimize ayrı bir güzellik katıyor. Bu görüntüleri  sedde kenarında araçları ile giden vatandaşlar görünce, araçlarından inerek hatıra fotoğrafı çekiyorlar.

Yaban Ördekleri Kızılırmak Nehrini Mesken TuttuYaban Ördekleri Kızılırmak Nehrini Mesken Tuttu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.