Vural, MHPyi hiçbir şeyle korkutamazlar

Vural, 'MHP'yi hiçbir şeyle korkutamazlar'

Oktay Vural “MHP'yi hiçbir şeyle korkutamazlar. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. MHP'ye hiçbir tehdit sökmez” dedi.

A+A-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Engin Alan ihraç edilmezse MHP’ye kapatma davası açılabileceği” yorumlarına ilişkin, “MHP'yi hiçbir şeyle korkutamazlar. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. MHP'ye hiçbir tehdit sökmez” dedi.MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, Engin Alan’ın durumuna ilişkin “gereği yapılacaktır" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Vural, ”Darbeci Erdoğan’ın düşüncesi mi, darbeci AK Parti'nin yaklaşımı mı bu? Yüreği yeten varsa yapsın. Bozdağ'a mı düşmüş ‘gereği yapılacaktır’ demek. Sen ne karışıyorsun? Nedir bu Engin Alan'a karşı kin ve nefretiniz?" dedi
"YÜRÜTMENİN BU TAVRINI KINIYORUM"
Engin Alan ile ilgili konunun, doğrudan doğruya yürütmenin kin ve nefretine dayalı olarak yürütüldüğünü ileri süren Vural, "Yürütmenin bu tavrını kınıyorum. Bunlarla ilgili hususlar yargı ve TBMM’nin değerlendireceği hususlardır. MHP olarak bu konuda değerlendirmelerimiz devam ediyor… Bu ifadeler adeta yasamaya da hakim, emredici, buyurgan ifadeler olup TBMM’nin şahsiyetini yok sayan, varlığını dikkate almayan bir tarzdır. Bu konuda ortaya koydukları bu tavrı kınıyorum" şeklinde konuştu.
Engin Alan'a verilen cezayı içlerine sindirmelerinin söz konusu olmadığını dile getiren Vural, "Engin Alan’ı tutuklayanlar, tutukluluğunu devam ettirmek isteyenler, bugün gereğinin de yapılmasını istemektedir ki, Alan’ın tutuklu olarak yargılanmasının bile siyasi iradenin baskısı ile oluştuğunu açık ve net şekilde ortaya koymuştur. Engin Alan tutuklu kaldığı müddetçe ona oy veren insanların iradesi de hapsedilmiştir” ifadelerini kullandı.
"Gitsinler kendilerine baksınlar. PKK ile iş tutuyorlar” diyen Vural, “PKK silahı ile tehdidi ile milletin adını, kimliğini peşkeş çekiyorlar. Bir gün gelir Cumhuriyet savcıları bu konuda, PKK ile iş tutarak, anlaşarak Türk milletine darbe yapan bu zihniyeti yargılamasını bilir" diye konuştu.

" ATEŞ OLSANIZ CÜRMÜNÜZ KADAR YER YAKARSINIZ"
Bir gazetecinin "MHP Engin Alan'ı ihraç etmeli, yoksa parti kapatma davasıyla karşı karşıya kalabilir" şeklindeki görüşleri hatırlatılması üzerine Vural, "Kim yapıyor bunu, Bekir Bozdağ mı, Recep Tayyip Erdoğan mı, Sadullah Ergin mi? Herhalde onlar yapıyordur. MHP'yi hiçbir şeyle korkutamazlar. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. MHP'ye hiçbir tehdit sökmez. MHP, darbeci AK Parti ile darbeci Erdoğan'ı deşifre etmeye kararlıdır. Engin Alan'ın hukuki durumu ve TBMM’deki varlığı ile ilgili yürürlüğe girmiş bir karar vardır. Bu karar hukuk çerçevesinde nasıl uygulanacak, bunlarla ilgili istişarelerimiz devam ediyor. Milletvekilliği hukuken sona ermiş bir değerli milletvekili varsa, milletvekilliği zaten sona ermiş demektir. Milletvekilliği sona eren biriyle ilgili partinin karar alması söz konusu olabilir mi? Mantık dışı” ifadelerini kullandı.
Başka bir gazetecinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Ayaydın'ın, "Türban irtica kokan bir dayatmadır" şeklinde ifadelerinin söylemesine üzerine ise Vural, şunları kaydetti:
"Başörtüsünü dayatma olarak algılamak, başörtüsünü anlamamaktadır. Başörtüsü insanların kendi tercihidir. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı unutmasın ki başörtüsü hiçbir zaman dayatma değildir. Hanımefendiler başörtüsü takıyorsa bu bir dayatma değil kendi tercihidir. İnsanlarımızı başı açık, başı örtülü şeklinde farklı kutuplara doğru götürmek doğru değil."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.