VEZİRKÖRÜ'DE ABDULLAH DERİCİ KONAĞI TURİZME KAZANDIRILIYOR

VEZİRKÖRÜ'DE ABDULLAH DERİCİ KONAĞI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,"Abdullah Derici evi 15 yıllık süre ile Belediyemizce ücretsiz olarak maliklerinden kiralanmıştır.

A+A-
Bina içerisinde binaya ait eşyalar yanında Belediyemizce dekorasyonu yapılarak İlçemizi tanıtmak amacıyla örnek bir Vezirköprü evi oluşturulmuş olup kısa sürede halka açılacaktır" dedi.
 
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis," Konak iki katlı olup zemin katta mutfak hol sergi odası olarak döşenmiştir. Bir adet oturma odası mevcuttur. İkinci katta beş adet oda ve yine geniş bir hol İlçemiz susuz mahallesinde dokunan kilimler, heybeler ve çanta görselleriyle zenginleştirilip olup tarihi bir Vezirköprü evini tanıtmak üzere dekore edilmiştir" dedi
 
ŞEHRİN TURİZM YAŞAMINA KAZANDIRIYOR
Vezirköprü’de aslına uygun olarak restore edilerek hizmete açılan Ortacami mahallesi Mahkeme önü sokaktaki tarihi evler arasında bulunduğunu belirten Başkan Edis,"Eski Belediye BaşkanlarımızdanMerhum Abdullah Derici Konağı belediyemizce 15 yıllık süre ile ücretsiz olarak maliklerinden kiralanmıştır. Vezirköprü ilçemizin gelişimini yakından takip ediyor; tarihin günümüze yansımaları ile son dönem bir Osmanlı şehri görüntüsündeki ilçemizde var olan bu tarihi doku ve mirasımızı, şehrin turizm yaşamına kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konak gezmek isteyen ziyaretçileri de kabul etmeye başlıyor. Ayrıca, hazırlıkların tamamlanmasının ardından müze olarak değerlendirilecek” diye konuştu.
Köksal ÖNER
abdullah-derici-konagi-turizme-kazandiriliyor.JPGabdullah-derici-konagi-turizme-kazandiriliyor-001.JPGabdullah-derici-konagi-turizme-kazandiriliyor-002.JPGabdullah-derici-konagi-turizme-kazandiriliyor-003.JPGabdullah-derici-konagi-turizme-kazandiriliyor-004.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.