Vezirköprü'de ''ilham veren öğretmen'' konferansı

Vezirköprü'de ''ilham veren öğretmen'' konferansı

Samsunun Vezirköprü ilçesinde Eğitim Bir-Sen Vezirköprü Temsilciliği "İlham Veren Öğretmen" konulu bir konferans düzenledi.

A+A-

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu, Eğitim Bir-Sen Vezirköprü Temsilcisi Ahmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, sendika üyeleri ve öğretmenler katıldı. Konferanstan önce bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Vezirköprü Temsilcisi Ahmet Yılmaz, öğretmenlerin okuyan, sorgulayan, iletişimi güçlü, iş birliğine açık, çağın gerektirdiği bilgi ve teknoloji ile donanmış, misyonunun farkında örnek insanlar olması gerektiğini belirtti. En güçlü sendika olduklarını belirten Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını almak için mücadele verdiklerini ve bilinçli sendikacılık yaptıklarını kaydetti. 

KAPAKLIKAYA:"DÜNKÜ GÜNEŞLE BU GÜNKÜ ÇAMAŞIR KURUTULMAZ"
Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya kendisini kısaca tanıtarak eğitime hizmet eden öğretmenlere hizmet etmekten son derece mutlu olduğunu belirterek esprili yaklaşımıyla konuşmasına başladı. Kuşaklar arasındaki farklılıklara dikkat çeken Kapaklıkaya, "Dünkü güneşle bu günkü çamaşır kurutulmuyor" benzetmesi yaptı. Bazen güldüren, bazen duygulandıran bazen de düşündüren yaklaşımı ile izleyenleri etkileyen Yazar Kapaklıkaya eğitimdeki çarpıklıkları ve "İcat çıkarma" deyimini eleştirerek bu deyimin başarıya ket vurduğunu, günümüzde toplumsal ve ailevi değerlere zarar veren yayınlar olduğunu dile getirdi. Yanlışın karşısına çıkanların gerçek öğretmen olduklarına vurgu yapan Kapaklıkaya, irfan sahibi insanların ilham vereceğini, öğretmenlik mesleğinin kendisini sorgulaması gerektiğini, ilgisizliğin, sevgisizliğin ya da aşırı ilgi ve aşırı sevginin çocuk eğitimini olumsuz etkilediğini dile getirdi. 
Konferans sonunda Kapaklıkaya’ya Vezirköprü semaveri hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.