Vezirköprü'de ''enerji verimliliği ve tasarruf'' semineri

Vezirköprü'de ''enerji verimliliği ve tasarruf'' semineri

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Göl Ortaokulu’nda “Enerji Verimliliği ve Tasarrufu” başlıklı seminer verildi.

A+A-

Seminere Okul Müdürü Savaş Avcı, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde ana temanın “Geleceğe enerjin kalsın” olduğu belirtildi. Okulun Fen Bilimleri Öğretmeni İrfan Gümüş’ün robot eğitimi konusunda Elektrik Mühendisleri Samsun Şube Başkanlığı’ndan destek istemesine kayıtsız kalınmadığı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu seminerin düzenlendiği açıklandı. Mehmet Özdağ, öğretmen İrfan Gümüş’ün attığı mailden etkilendiğini, öğrencilerin Mayıs ayındaki TUBİTAK Bilim Fuarı’na hazırlandıklarını, robot uygulamalarına katkı sağlamak istediklerini, robot setlerini temin ettiklerini belirterek, okul öğrencilerine sosyal sorumluluk projesi kapsamında enerji tasarrufu ve verimliliği konusunda bir farkındalık eğitimi vermek istediklerini söyledi. 

“ENERJİ TASARRUFU CİHAZLARI ALIRKEN BAŞLIYOR”
Mehmet Özdağ, enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda önemli konulara değinerek, toplumda enerjinin cömertçe harcandığını, bilinçli olmak için eğitimin şart olduğunu, tasarrufa elektrikli cihazları satın alırken araştırarak başlamak gerektiğini belirtti. Enerji verimliliği olan ürünlerde vatandaşın devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini dile getiren Özdağ, enerji tasarrufunun cihazları alırken başladığını vurguladı. Bilinçli bir tüketicinin, özellikle elektrikli ev aletlerinin tasarruflu ve verimli kullanması ile aile bütçesine katkıda bulunurken, enerjiyi de hoyratça harcamamış olacağını söyledi. Seminere katılanlara enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda sunum yapan Mehmet Özdağ, elektrikli ev aletlerinin alımı ve kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. 
Son derece yararlı bir seminer olduğunu belirten Okul Müdürü Savaş Avcı, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı ve ekibine teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.