Vekil Kırcalı;Dur dedi

Vekil Kırcalı;Dur dedi

Samsun Ak Parti Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Çetinkaya Tepesinde atıl durumda olan Bölge Hastane Binasında incelemeler yaparak konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

A+A-

Kırcalı; Çetikkaya Tepesinde yaklaşık 18 yıl önce temeli atıldıktan sonra hiçbir şey yapılmayan Bölge Hastanesi Binasını bu harabe görüntüsünden kurtulacağını ve buraya Eğitim Kampüsü yapılacağının müjdesini verdi.

Kırcalı; Bölge Hastanesinin Binasının bu metruk hali bizleri de derinden üzüyordu. Bazı Bakanlıklar, Kurum ve Kuruluşlarla temasımız oldu, burayı nasıl değerlendiririz ve binamızı nasıl ilçemize kazandırırız konusun da çalışmalar yaptık. Bu gelen bakanlıktaki yetkililer buraya gördüklerin de yeri gördüklerin de çok beğeniyorlardı. Her yere hakim bir yer ve fiziki ortamı da güzel bir yer. Ama maalesef bu metruk binayı gördüklerin de biraz çekinceli davranıyorlardı. Almak istemiyorlardı, çünkü baştan yapmak daha kolay, kendi projelerine göre baştan yapmak daha kolay. En son yapmış olduğumuz çalışmalar sonun da bu binanın sağlam olduğuna doğru bir rapor yok, ama güçlendirilir bir raporu var. Çürük olduğuna dahil rapor var. Ama bu binanın kaç liraya güçlendirilir diye de bir rapor yok. Eğer bir aksilik çıkmazsa bizim amacımız burayı fiziki ortamı ve her yer hakim olduğu noktasında olduğu için Eğitim Kampusu haline getirmek olacak. Burada dinlenme merkezleriyle ve insanların rahatça oturacakları dinlenebilecekleri aynı zaman da çevremizdeki ilçelerimize de hitap edecek şekil de Eğitim Kampusu haline getireceğiz.

Kırcalı; Onunla ilgili çalışmalarımızın da sonuna geldik. Biliyorsunuz burası Sağlık Bakanlığına tahsis edilmişti. Orman Bakanlığına aitti, şimdi de ise Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi için de çalışmalarımızın sonuna geldik. O tahsis işlemiyle birlikte Yatalı Proje Hamızlık İmam Hatip Okulu ayrıca yatılı şekil de Spor Lisesi yapılması ve diğer eğitim alanlarının buraya taşınmasıyla alakalı çalışmalarımız olacak. Maalesef bu şekliyle yaklaşık 18 yıldır da vatandaşın da kafasın da neden bu sorun giderilmiyor konusun da bu soruyu da büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Gerçekten kullanışı bakımından çok büyük bir alan. Buradaki alt yapı ve yol çalışması ardından kullanım da daha iyi bir hale gelecek. Bizim İlçemizle ilgili çalışmalarımız gerek belediye başkanımız, İlçe kaymakamız ilçe başkanlarımız ve sivil toplum örgütleriyle hızlı şekil de devam ediyor.Sizlerin bildiğiniz gibi ilçemize yeni Dış Hastanesinin yerini belirleyerek Bafra’mıza kazandıracağız.

Nasip ederse İlçemize yeni bir okul daha kazandıracağız,onun da yerini en kısa zaman da belirleyip proje haline getireceğiz.
SGK Binamız hızlı şekil de devam ediyor.1 Kasım’ da önce ilçemize verdiğimiz hizmet sözlerini yavaş yavaş yerine getirmeye çalışıyoruz.

Bafra yakın da Yeni Hükumet Binasına Kavuşacak…

Bafra’mız için Önemli Projelerinden biri de Yeni Hükümet Binamız Olacak. İlçe Kaymakamımızla ilk görüştüğümüzde Yeni Hükümet Konağı Projesi oldu. Çünkü ilçemiz çoğu ilden büyük. İnşallah bu konu da büyük aşamalar elde ettik. Artık yeni Hükümet Binamızın yeri de belli oldu. İçişleri Bakanımızın İşletme fakültemiz için temel atma sözü var, kendisi gelmek istiyor temel atma programına. Gerek Sağlık Bakanımız ve İç İşleri Bakanımız İlçemize temel atma programına geldiğinde inşallah İlçemize yakışır Hükümet Konağının ilk kazmasını vuracağız. Nasip olursa bu hafta içi Yeni Hükümet Konağı yeri için tüm işlemler bitmiş olacak. İbraz işlemleri bitti. Yaklaşık 20 dönüm arazi içinde olacak. Büyük alan olduğu için bizler tüm resmi binalarımızı oraya getirmeyi planlıyoruz. Yeni Hükümet Konağının yeri de Yeni Irmak Settesinde Tarım Bahçesinin olduğu yere yakın olacak. dedi.Hep beraber çalışıldığı zaman güzel çalışmalar ve hizmetler meydana geliyor.Bafra İlçemiz her şeylerin güzeline laik.Hep beraber birlik için Bafra İlçemizin güzelleşmesi için çaba harcayacağız.Her zaman söylüyoruz projelere açığız,her proje de mutlaka bizlerin zihnini açacak yeni hizmet projeleriyle karışılacağız.Bu yeni İlçemize kazandırmış olduğumuz hizmetler İlçemize hayır olsun.dedi.

orhan-kircalii.jpgorhan-kircalii-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum