Vekil Kırcalı Kösedik Müzesini İnceledi

Vekil Kırcalı Kösedik Müzesini İnceledi

Samsun ili 19 Mayıs  ilçesinin Kösedik Mahallesi'nde Mehmet Kibar Atalar isimli bir vatandaş tarafından yaklaşık 500 eser ile müze kuran müze ziyaretçi akınına uğruyor.

A+A-

2011 yılında kurulan müze Nebiyan Dağ yolu  üzerinde 1100 rakımlı  Kösedik Mahallesinde kurulmuştur. Müzenin içerisinde  Geleneksel tarım aletleri, giysiler, eski paralar gibi birçok eserin sergilendiği ülkemizde köylerde kurulan nadir müzelerden biridir.Müzenin kurucusu olan 63 yaşındaki Mehmet Kibar Atalar'dır.

     Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan KIRCALI' Kösedik mahallesindeki müzeyi ziyaret ederek buradaki eserleri inceledi.Müzedeki eserlerle ilgili müzenin kurucusu Mehmet Kibar Atalar'dan bilgiler aldı.Müze gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada: "Mehmet Kibar Atalar 19 Mayıs İlçesi Kösedik Mahallesinde bulunan ve içerisinde çeşitli antika eşyalar, geleneksel tarım aletleri, giysiler, eski paralar gibi birçok eserin sergilendiği Kösedik müzesini ziyaret ettik. Burada gördüğümüz her bir parça geçmişte yaşanılanları hatırlattı, geçmişe bir yolculuk yaptığım ve çok güzel otantik bir ortamın olduğu müzede bulunan anı defterinde de duygu ve düşüncelerimizi yazıya döktük.

vekil-kircali-koseli-muzesini-inceledi-1.jpgvekil-kircali-koseli-muzesini-inceledi-2.jpgvekil-kircali-koseli-muzesini-inceledi-3.jpgvekil-kircali-koseli-muzesini-inceledi-4.jpgvekil-kircali-koseli-muzesini-inceledi-5.jpgvekil-kircali-koseli-muzesini-inceledi-6.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.