Vedat Şahin ve Ferdi Topal Cinayetinde: Flaş Gelişme!

Vedat Şahin ve Ferdi Topal Cinayetinde: Flaş Gelişme!

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 4 tutuklu sanık ile avukatları hazır bulundu.

A+A-

Duruşmada esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapan sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti. Sanıkların avukatları da beraat ve tahliye talebinde bulunurken, bazı sanık avukatları müvekkilleri hakkındaki davanın ayrılmasını istedi.

Davanın biteceği hatırlatılarak son sözleri sorulan sanıklar, beraat taleplerini yineledi.

"KAN GÜTME SAİKİYLE"

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Hurşit Aydın, Nesim Denizci ve Özkan Korkut'u, maktuller Vedat Şahin ile Ferdi Topal'a karşı "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle kasten öldürme" suçundan ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, bu sanıkları ayrıca Evren Aydın'a karşı, "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüs" ve "örgüt üyeliği" suçlarından ayrı ayrı 12 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Yaşar Sarar, Mert Genç ve Hasan Erdem'in, maktuller Vedat Şahin ve Ferdi Topal'a karşı "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle kasten öldürmeye yardım" ve Evren Aydın'a karşı "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüse yardım" ile "örgüt üyeliği" suçlarından toplamda 31 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.

Sanıklar Hasan Erdem ve Yaşar Sarar hakkındaki yakalama kararının devamını kararlaştıran heyet, sanık Mert Genç hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Heyet, sanıklar Ahmet Korkut ve Türker Aydoğdu'nun üzerlerine atılı suçu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verirken, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar Yakup Kerem Saral ve Ender Doğan ile müdafisi son celseye katılmayan sanık İlhan Kurt'un dosyasını ayırdı.

Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile iki koruması 24 Aralık 2014'te Nişantaşı'nda araçlarında uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramış, Vedat Şahin ve Ferdi Topal ölürken, Evren Aydın yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.