VATANDAŞLAR “ÇEYREK ALTIN” YERİNE “YARIM ÇEYREK” ALTINA YÖNELDİ

VATANDAŞLAR “ÇEYREK ALTIN” YERİNE “YARIM ÇEYREK” ALTINA YÖNELDİ

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, ‘çeyrek altın’ fiyatlarının 184 liraya çıkmasının ardından vatandaşların ‘yarım çeyrek’ altına yöneldiğini belirtti.

A+A-

Dolar ve euro fiyatlarının artmasıyla beraber altın fiyatları da son zamanların en yüksek rakamlarına ulaştı. Birkaç ay önce 150 liradan satılan çeyrek altının fiyatı bugünlerde 184 liraya çıktı.
Artan altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Ömzan, “Durum böyle giderse çeyrek altının fiyatının 200 lira olması an meselesi” dedi.
Kuyumcuların artık 2015 yılından bir beklentisi kalmadığını belirten Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, “2105 yazı kuyumcular için kötü değil çok kötü geçti. Seçimlerin 7 Haziran’da olması, Ramazan’ın araya girmesi, hükümetin kurulamaması gibi durumlar nedeniyle beklentilerimiz karşılamadı. Ortada bir hükümet boşluğu olunca fiyatlar yükseldi. Yükselen fiyatlar yüzünden insanlar alışverişlerini erteledi. Bizim şaşalı düğün alışverişlerini görme fırsatımız da olmadı. Eylül ayında okullar açılacağı için okul masrafları da artacak. Okulların açılmasından önce Kurban Bayramı telaşı başlayacak. Bu da bir nakit sıkıntısını ortaya çıkartacak. Vatandaşın tüketim taleplerine ilave bir külfet getirecek. Dolayısıyla Eylül ayı içinde de iş olacağına inanmıyorum. Eylül ayı içerisinde vatandaşın ziynet eşyalarına ayıracak bir parası yok. Biz kuyumcular olarak beklentilerimizi bir daha ki yaza bıraktık” diye konuştu.

“ÇEYREK ALTININ FİYATININ 200 LİRA OLMASI AN MESELESİ”
Mevcut durumların devam etmesi halinde çeyrek altının fiyatının daha da artacağını belirten Başkan Özman, “Şu anda altın fiyatlarında altının gram fiyatı 109 liraya kadar çıktı. Biz bileziğin gramını 106 liraya, çeyrek altını ise 184 liraya satıyoruz. Vatandaşlar zaten çeyrek altın almayı 150 lirayı geçtikten sonra bırakmıştı. Vatandaşların 184 lira verip de çeyrek altın alması mümkün değil. Bu yüksek fiyatların seçime kadar da böyle gideceği kanaatindeyiz. Şu anda ülkemizde kaotik bir durum var. Bu durumunda seçim olup, hükümet kuruluncaya kadar düzeleceğini zannetmiyorum. Bu da bize fiyatların düşmeyeceğini gösteriyor. Çeyrek altın şuanda 184 lira. Çeyrek altının 200 lira olması an meselesidir” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR YARIM ÇEYREK ALTINA İLGİ GÖSTERİYOR”
Altın fiyatlarının çok arması üzerine vatandaşların yarım çeyrek altınlara yöneldiğini belirten Özman, “Vatandaşlar az da olsa mecburiyetten altın almak zorunda kalıyor. İnsanlar, yarım çeyrek dediğimiz altınlara yönelmeye başladılar. Halkımız kulplu altın istiyorlar. Gram altın ve yarım gram altınlarda kulp olmadığı için insanlar bunu düğünlerde takamıyor ve ilgi göstermiyor. Yarım çeyrek diye adlandırdığımız altınlara talep çok arttı. Çünkü bu altınlar kulplu. Kurdele de takılabiliyor. Aynı çeyrek altın gibi düğünlerde takabiliyorlar. Bu altınlara talep geçen senekinden ve yaz başında olan talepten daha çok fazla. Bu yarım çeyrek altın dediğimiz sikke altınlar aslında bizim 62,5 cm dediğimiz çeyreğin 3’te 1’ine tekabül eden bir altın. Fiyatı 65 ile 70 lira arasında değişen bu altınlar vatandaşlar tarafından diğer altınlara göre daha çok rağbet görüyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.