Vatandaşa Ziyaret Yasak Avcılar Cirit Atıyor

Vatandaşa Ziyaret Yasak Avcılar Cirit Atıyor

Bunun Vebalini, Sorumluluğunu Kim veya Kimler Ödeyecek

A+A-

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Samsun'daki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, kar maskeli 3 avcı çok sayıda mavi baş olarak adlandırılan göl ördeğini hiç acımadan katliam yaparcasına otomatik pompa tüfeği katletti ve ortadan kayboldular.
“ Bunun Vebalini, Sorumluluğunu Kim ve Kimler Üstlenecek” 
Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliğinin (SAMKUŞ) yaklaşık 500 metre yakınında,30 Aralık'ta kimlikleri henüz belirlenmeyen 3 kar maskeli kendilerini avcı zanneden kişiler tarafından, toplam 57 yeşilbaş ördeği yakın mesafeden otomatik av tüfeğiyle acımadan vurarak katletti. Acaba vatandaşlar soruyor. Bunun vebalini ve sorumluluğunu kim verecek.

“ Aileler Giremezken Bu Kendini Avcı sananlar nasıl Elini Kolunu Sallayarak Girdiler” 
Bizler ailelerimizle oraya giremezken, bu kendini avcı zannedenler nasıl oraya elini kolunu sallaya sallaya girerek bu vahim katliamı yaprak hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sağlayarak içimizde dolaşıyorlar. Acaba vicdanları rahat mı soruyoruz buradan. Doğayı Koruma ekipleri geçte olsan kaçak diye nitelediğimiz kaçak avcıların avladıkları 57 yeşilbaş ördeğe el koydular. Ama bu sizce yeterli mi? Tabikide yeterli olmaması lazım, onlar oraya nasıl girdi ve bu vahşeti nasıl yaptılar sorgulamak lazım. Buradan Yetkililere sesleniyoruz bu katliamda kimler kusurluysa cevabını versinler. İnsanın içini en çokta acıtan kaçak avcıların yaptıkları bir marifetmiş gibi katlettikleri 57 yeşilbaş ördeği cep telefonlarından sosyal medyada paylaşmaları bunlar avcı olamaz bunlar olsa olsa katilleri. Yetkililer bir an önce bunun yapan kaçak avcıları bulmaları ve kanunda cezası neyse uygulamalı ve Ailelerin bile giremediği yerlerde daha çok sıkı denetim arttırılsın.
Acaba başta Derbent Barajı ile Altınkaya baraj göllerinde Kaçak olarak avlanan balıklar özellikle sazan ve Akbalık yok oldu. Şimdi ise UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş cennetinde ördek, Kaz ve Kuğular bohçacı diye tabir adlandırılan Avcılar yüzünden kayboldu sorumluların sessizliğini korudu Bafra'da av hayvanlarının sonu artık merak ediliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.