VALİLİKTEN TRAFİK CEZALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

VALİLİKTEN TRAFİK CEZALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Samsun Valiliği, trafik cezalarıyla ilgili yapılan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Aynı zamanda Samsun Valiliği, trafikte tuzak kurulduğu iddialarını da yalanladı.

A+A-

Samsun Valiliği trafik cezalarıyla ilgili yapılan bazı haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "27 Mayıs 2019 (bugün) tarihli bazı yerel basın-yayın kuruluşlarında ‘Trafik Şubesine bağlı ekiplerin, iftara saatler kala Atakent Sapağında araçları tek tek çevirip ceza yağdırdıkları, şehirlerarası bölünmüş yolda 88 km hız ile ceza yazdıkları, bu işlemlerin keyfi yapıldığı ve sıradan tüm araçlara ceza yazıldığı, tuzak kurar gibi yapılan bu uygulamanın zulüm olduğu’ şeklinde haberler yer almıştır.

Habere konu uygulama ile ilgili olarak;  Bahse konu yol şehirlerarası değil şehir içi meskûn mahal olup, bu yolda 24 saatlik zaman diliminde 69.500 aracın geçiş yaptığı bir güzergâhtır. Son 3 yılda gerçekleşen kazaların analizi yapıldığında Atatürk Bulvarı Çobanlı Kavşağı ile Vatan Caddesi Kavşağı arasında 408 yaralamalı ve 10 ölümlü kaza olmak üzere toplam 418 ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 685 vatandaşımız ise yaralanmıştır." denildi.

Radar yapılan bölgeye radar levhası yerleştirildiği ifade edilirken açıklamanın tamamı şu şekilde; "Yine bahse konu uygulamanın yapıldığı Atatürk Bulvarı Çobanlı Kavşağı ile Vatan Caddesi Kavşağı arasında 6 adet yaya geçidi bulunmaktadır.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce yapılan tüm radarlı hız denetimlerinde tuzak algısı oluşmasını engellemek amacıyla radar yapılan bölgeye ‘Radar Levhası’ yerleştirilmekte olup, habere konu bölgede hız limiti UKOME tarafından 70 km/s olarak belirlenmiş, 77 km/s üzerinde hız ihlali yapan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince cezai işlemleri uygulanmaktadır.

Vatandaşlarımızın güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmeleri ve trafik kazalarının en az seviyeye indirilmesine yönelik periyodik denetimlerimiz kazaların yoğunlaştığı noktalar başta olmak üzere tüm sorumluluk alanımızda kararlılıkla sürdürülmektedir."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.