Vali Dr. Zülküf Dağlı, 15 Temmuz Şehitlerinin Kabirlerini Ziyaret Etti

Alaçam 15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı. Vali Dr. Zülküf Dağlı, Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir şehitleri kabri başında andı.

A+A-

Samsun Valisi Dr. Zülküf Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Güven ile 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında Boğaz Köprüsünde yapılan saldırdaı şehit edilen 51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt'un ailesini, bir başka 15 Temmuz şehidi Muhammet Ali Aksu'yu ise kabri başında ziyaret etti.

vali-dr-zulkuf-dagli-15-temmuz-sehitlerinin-kabirlerini-ziyaret-etti.JPG


Vali Dağlı ve beraberindekiler ilk önce, vatanına sahip çıkmak için koşarak gittiği köprüde hainlerin kurşunlarına hedef olarak şehit edilen 51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt'un annesi Gülbeyaz Yeşilyurt ziyaret edildi. ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Allah Devletimize, Milletimize zeval vermesin dedi.

vali-dr-zulkuf-dagli-15-temmuz-sehitlerinin-kabirlerini-ziyaret-etti-001.JPG

Sevgi Yeşilyurt, umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inme çağrısının ardından dışarı çıktı ve Boğaziçi Köprüsü'nün kapatıldığını öğrenince oraya gitti. Köprüyü kapatan askerlerin karşısına dikilen Sevgi Yeşilyurt, açılan ateş sonucu olay yerinde şehit oldu

Sevgi Yeşilyurt'un annesinin ziyaretinden sonra bir başka 15 Temmız Şehidi Muhammet Ali Aksu'nun kabri ziyaret edildi. Ziyarette Alaçam İlçe Müftülüğü tarafından kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu.

vali-dr-zulkuf-dagli-15-temmuz-sehitlerinin-kabirlerini-ziyaret-etti-002.JPG

15 Temmuz akşamı ailesiyle helalleşip, “Belki şehadet bize de nasip olur. Hakkınızı helal edin” diyerek evinden ayrılan Muhammet Ali Aksu, Vatan Caddesi’ne gitmek üzere olan tankları engellemek için Bağcılar’daki Yüzyıl Caddesi’ne gitti. Burada darbecilerin tanklarını üzerine sürmesi sonucu araçta sıkışarak şehit oldu

vali-dr-zulkuf-dagli-15-temmuz-sehitlerinin-kabirlerini-ziyaret-etti-004.JPG

39 yaşındaki Aksu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Programdan sonra Vali Dr. Zülküf Dağlı, İstiklal Harbi Gazisi Arif Zengin'in de kabrini ettikten sonra program son buldu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.