Vali Dağlı'dan Kadınlar günü mesajı

Vali Dağlı'dan Kadınlar günü mesajı

 Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı, fedakârlık, sevgi ve sağduyunun temsili kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

A+A-

   Kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, toplumun en küçük birimini oluşturan ailenin temel unsurudur. Aile ortamında fertlerin refahı için yorulmadan çalışan kadın, İstiklal Savaşımızda da cephe gerisinin kahramanı olmuştur.

         Hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve üretkenliği ile var olan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmiştir. Yeni nesillerin yetişmesinde kadınlarımızın annelik vasfı ile üstlendikleri sorumluluk, geleceğimizin inşasında onların ne kadar hayati öneme sahip olduklarını göstermektedir.

         Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

      Yüce milletimizin şanlı tarihinde kadınlarımız anne ve eş olarak hak ettikleri konumda, ailenin merkezinde olmuşlardır. Geçmişten günümüze Türk kültür ve devlet geleneğinde kadına ve aileye her zaman değer verilmiştir.

      Yakın zamanda ilimizde yaşanan ve toplumu derinden etkileyen canice hareket ve hisle yapılan saldırı gibi olayların bir daha yaşanmamasını, kadınlarımıza yönelik fiziksel ve psikolojik başta olmak üzere her türlü şiddetin son bulmasını temenni ediyorum.

         Son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilen ‘KADES’ uygulaması sayesinde kadınlarımızın herhangi bir tehdit anında bir dokunuşla, en hızlı şekilde kolluk birimlerimize ulaşarak yardım almaları sağlanmaktadır.

        Bu duygu ve düşüncelerle bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, güzel günler temenni ediyor; tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.