Vali Dağlı’dan Bafra Ziraat Odası Başkanına övgü dolu sözler

Vali Dağlı’dan Bafra Ziraat Odası Başkanına övgü dolu sözler

Bafra'da 5'inci kez çeltik hasadı etkinliği düzenlendi.

A+A-

Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan Bafra Ovası'nda damlama sulama yöntemi ile yetiştirilen çeltiğin hasadı başladı. 
Çeltik Hasat programına Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın yaptığı konuşmasında Bafra Ziraat Odasının yaptığı çalışmaları övmesi damga vurdu.
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yaptığı konuşmada, "İlk defa damlama sulama yöntemi ile yapılan çeltik hasadında toplanmış bulunuyoruz. Bafra 2015 yılında 71 bin dekar alanda yapılan çeltik şu an 2020 yılında 134 bin dekara çıktı. Geçen sene çeltikte 30 dekar bir alanda damlama sulama yöntemi yapılmıştı. 2020 yılında yüzde 75 tohum hibe desteği ile birlikte Bafra'da şuan bin 47 dekar ekilmiş bir alan var.
 Çeltik üreticiliğinde Türkiye’de ikinci sırada bulunan Bafra’da 49 kırsal mahallede 2 bin 230 çiftçi çeltik yetiştiriciliği yapılıyor. Bafra'nın çeltik yetiştiriciliğinde ekonomiye katkısı ise yıllık 450 milyon TL'yi bulmaktadır. Bafra'da damlama sulama yöntemi projesi 2018 yılında uygulanmaya başlandı. Bin 47 dekarlık bir alanda uygulanan proje ile sudan yüzde 75 oranında tasarruf sağlanırken, üründe ise daha fazla verim elde edilmektedir. 
Bafra Ziraat Odası olarak ta çalışmalarımızı ve projelerimize aralıksız devam ediyoruz.’’dedi.
Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı konuşmasının başında Bafra Ziraat Odası Başkanlığının yaptığı başarılı çalışmaları överek Başkan Osman Tosuner ve yönetimini tebrik etti.
Vali Dağlı konuşmasında,’’ Şu anda verimli topraklar üzerindeyiz. Samsun bereketli toprakların yoğun olarak bulunduğu iki önemli ovamızı barındıran gerçekten tam bir tarım şehridir. Bunun yanında çalışkan çiftçilerimiz var. Son yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığımızın daha aktif olduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. IPARD adı altında Avrupa Birliği'nden kaynaklı kırsal kalkınma desteklerinin ilimizde çok güzel bir şekilde yararlanıldığı ve yerini bulduğunu genel olarak gözlemliyoruz. Tabii, bugün asıl konumuzu teşkil eden damlama sistemleri dediğimiz diğer tarımsal alanlarda da yaklaşık 20 yıldır kullanılan ancak pirinç üzerine son 2 yıldır denenen ve başarılı bir şekilde sonuçlar veren bir sistemdir. Çok önemli bir yeniliktir. Bu manada suda yüzde 75 oranında bir tasarruf sağlanması, verimlilikte olan artış, toprağın daha sonra ikinci bir ürüne kullanılabilir olması çok önemli bir artıdır. Devrim niteliğinde bir yeniliktir. Bafra tarımın bilinçli ve nitelikli olduğu bir ilçedir. Kurumlarımız her zaman çiftçimizin arkasındadır."diyerek sözlerini tamamladı.

bafra-ziraat-odasi-baskanina-ovgu-dolu-sozler-7.jpgbafra-ziraat-odasi-baskanina-ovgu-dolu-sozler-6.jpgbafra-ziraat-odasi-baskanina-ovgu-dolu-sozler-4.jpgbafra-ziraat-odasi-baskanina-ovgu-dolu-sozler-5.jpgbafra-ziraat-odasi-baskanina-ovgu-dolu-sozler-2.jpg
 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.