Vahşi nayete 20'şer yıl hapis

Vahşi nayete 20'şer yıl hapis

Samsun'da karısıyla ilişkisi olduğunu iddia ettiği arkadaşını baltayla öldürdükten sonra

A+A-

10 parçaya bölüp 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahıs ile kendisine yardım eden karısı 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

 
İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2008 yılının Mart ayında meydana gelen olayda, Denizli'de inşaatlarda çalışan Engin Payaz (40), arkadaşı Sebahattin Yener'i (43) eşi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla öldürmüştü. Engin Payaz, Sebahattin Yener'in cesedini evinin tuvaletinde 10 ayrı parçaya bölüp poşetlere koymuş, arkadaşının ceset parçalarını ve olayda kullandığı baltayı Mert Irmağı'na atmıştı. Evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Yener'in kaybolması üzerine yapılan araştırma sonucu suçlarını itiraf eden Engin Payaz ve eşi Reyha Payaz tutuklanmıştı. Engin Payaz hakkında, 'canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan, eşi Reyha Payaz (32) hakkında ise 'suç delilini gizlemek' suçundan Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.
 
Reyha Payaz daha önce verdiği ifadede, ölen kişi ile büyük aşk yaşadığını itiraf ederek, "Olay gecesi cinayetle hiçbir ilgim yok. Yasak aşk yaşadım. Benim suçum, kocam cinayeti işleyince olayı anlatmamak oldu. Çocuklarımın da bu olay sonrası canı yandı. Adalete güveniyorum ve tahliyemi istiyorum" demişti.
 
Ancak, kocasıyla birlikte 20 Mart 2008 tarihinde tutuklanan Reyha Payaz,531 gün tutuklu kaldığı Samsun Kapalı Cezaevi'nden 02 Eylül 2010 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Müdahil Avukatı Ata Giritli’nin gayretleri sonucu Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Reyha Payaz hakkında "cinayete iştirak" suçundan yeniden dava açmıştı. Söz konusu dava diğer davayla birleştirildi. Avukat Giritli, cinayet gecesi evde bulunan Reyha-Engin Payaz çitfinin çocuklarının da duruşmada tanık olarak dinlenmesini istemişti. Küçük kızın ifadesi doğrultusunda annesi Reyha Payaz yaklaşık 8 ay önce yeniden tutuklanmıştı.
 
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Cumhuriyet Savcısı dosyanın tamamlanması üzerine mütalaasını açıklayarak, Reyha Payaz ile Engin Payaz'ın Sebahattin Yener'e olan 700 lira borçlarından dolayı tasarlayarak öldürdükleri gerekçesi ile Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1-a maddesi gereği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Bugün görülen davanın son duruşmasında Engin Payaz pişman olduğunu, Reyha Payaz ise suçsuz olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti Payaz çiftini "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra ölen kişinin kadın ile ilişkisi olduğu, alacağından dolayı evlerini satması için tehdit ettiği ve duruşmadaki iyi hallerini de göz önünde bulundurarak tahrik hükümlerini uygulayıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 20'şer yıl hapis cezasına çevirdi.
 
Öte yandan, ceseti baltayla parçalanıp 10 poşet içinde ırmağa atılan Sebahattin Yener'in bazı parçalarının hala bulunamadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.