Uzman Kader Aksoy’dan Okusam Projesiyle İlgili Anlamlı Köşe Yazısı

Uzman Kader Aksoy’dan Okusam Projesiyle İlgili Anlamlı Köşe Yazısı

Özel Bafra Çözüm Koleji İlkokulu Okusam Projesi Yürütücüsü Uzm. Kader AKSOY Okusam Projesi kapsamında bir köşe yazısı hazırladı.

A+A-

Özel Bafra Çözüm Koleji İlkokulu Okusam Projesi Yürütücüsü Uzm. Kader AKSOY Okusam Projesi kapsamında bir köşe yazısı hazırladı.
Özel Bafra Çözüm Koleji İlkokulu Okusam Projesi Yürütücüsü Uzm. Kader AKSOY köşe yazısında;


‘’OKUSAM SEVER MİSİN?
Kitaplar, çocukların gelişimlerini destekleyen en etkili araçlardır. Teknoloji ile erken yaşta tanışan, çevresinde çok fazla uyarıcı ile karşılaşan çocuklarımızı kitapların renkli dünyasıyla tanıştırmak kolay olmasa da okuyan, düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirebilmek adına çaba sarf etmek gerekmektedir. Bu nedenle çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmada ve bu eylemi zevkle yapmalarını sağlamada rol oynayan birçok etmen vardır: Ebeveynlerin kitap okumada rol model olmasının yanı sıra, üç boyutlu-resimli çocuk kitapları ve okullarımızda yürütülen okuma projeleri…
Samsun’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve yürütülen Okusam Projesi de bunlardan bir tanesi. İl genelindeki okullarımızda ilk, orta, lise kademelerinde yürütülen bu projede ana amaç çocuklara kitap okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Okuma kuşaklarındaki çocuklar okudukları kitaplarla ilgili çok çeşitli ürünler ortaya koyarak kitap okuma alışkanlığının yanında el becerilerini de geliştiriyorlar. Proje kapsamında ortaya çıkan ürünlerin sene sonunda yapılması planlanan kitap şenliğinde bir araya getirilecek olması çocukları ayrıca heyecanlandırıyor. Çocukların gelişimlerini destekleyerek onlara kitap okuma alışkanlığı kazandıran bu proje, 7’den 70’e her kesim insana hitap ediyor. Sadece çocukların katılmayıp ebeveynlerin de yapılan çalışmalara destek olduğu bu projeye biz de Bafra Çözüm Koleji olarak katkıda bulunuyoruz. 
O halde küçüklerimizden büyüklerimize bir soru: Okusam sever misin?’’ diyerek yazısını tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.