UYUŞTURUCUYLA YAKALANAN GENÇLERE CEZA YAĞDI

UYUŞTURUCUYLA YAKALANAN GENÇLERE CEZA YAĞDI

Diyarbakır'dan Samsun'a gelen bir otomobilin bagajında yapılan aramada valiz içinde ele geçen 12 kilo 500 gram esrar ile ilgili yargılanan 4 kişiye ceza yağarken, 3 kişi ise beraat etti.

A+A-

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık bir yıl önce 2 otomobilin Diyarbakır'dan Samsun'a yüklü miktarda uyuşturucu taşıdığı ihbarını alarak Samsun-Ankara Karayolu şehir merkezi girişinde uygulama başlattı. Otomobillerin plakalarını da tespit eden Narkotik Bürosu ekipleri uygulama noktasından geçmeyince yaptığı araştırma sonucu köy yolundan kaçtıklarını tespit etti. Atakum ilçesi Mevlana Mahallesi'nde yapılan araştırmada söz konusu otomobiller park halinde bulundu. Araçları takibe alan polis M.S.(24) ile M.Ö.'yü (19) araçlarının yanına gelince gözaltına aldı. 55 DG 067 plakalı otomobilin bagajında yapılan aramada valiz içinde Diyarbakır'dan Samsun'a getirilen 12 kilo 500 gram esrar ele geçti. Olayla ilgili esrarı Diyarbakır'dan getirdikleri ileri sürülen Ö.E.(30), F.K.(25) ile üniversite öğrencileri B.S.(22) ve Z.Ö.'yü (22) gözaltına aldı. Olayla ilgili tutuklanan M.S., Ö.E., F.K. ve M.Ö.'nün bugün yargılanmaları sona erdi. 
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti M.S., Ö.E. ve F.K.'yü 5'er yıl hapis, 2'şer bin lira da adli para cezasına çarptırdı. Olay tarihinde 18 yaşını doldurmamış olan M.Ö. ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılıp tutuklu hali göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Aynı davada tutuksuz olarak yargılanan 3 kişi ise beraat etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.