UYUŞTURUCUYA  HAYIR BU MÜCADELEYE DESTEK OLALIM

UYUŞTURUCUYA HAYIR BU MÜCADELEYE DESTEK OLALIM

Kısa adı İNTERYA olan İnternet yayıncılığı ve gazeteciler Derneği başta bonzai olmak üzere uyuşturucuyla mücadele başlattı.

A+A-

İNTERYA yönetim kurulu yaptığı açıklamada:

Marijuananın etken maddelerinden biri olan 'kannabinoid'in sentetik çeşidi olan bonzai, üç-dört sene içinde yaygınlaşan, son bir senede ise kullanım oranı bakımından adeta bir patlama yaşanan bir maddedir.

Ölümleri'yle ismini duymaya alıştığımız eroinden 100 kat zararlı' olan bonzai, bir defalık kullanımda dahi ölüme sebebiyet vermektedir. Kullanıldığı zaman, tek seferde dahi öldürmektedir. Ciddi bir şekilde terlemeyle birlikte bazı uyuşturucu maddelerde görülen 'bad trip', yani ölüm tribi insanları ölüme götürmektedir. 

Bir anda gelişen korku, öldüğünü düşünme, halüsinasyonlar görme söz konusu olmakta; bu esnada kalp krizi görülme riski oldukça yüksektir. Ve bu kriz maddeyi kullanan kişileri ölüme götürmektedir.

Bu kadar tehlikeli bir maddenin kullanımı ve buna bağlı haber ve ölümleri ilçemizde çok sıkça yaşamaktayız. Bunlar basınımızda da haber olmaktadır.

Gençler Baframızın ve ülkemizin geleceğidir. Her bir gencimiz bizim için değerlidir. Gençlerimizi seviyoruz. Onların başta bonzai olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını arzu etmekteyiz.

Bafra olarak bu zararlı maddelere karşı duyarlıyız. Bu büyük tehlikelinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Gençlerimize ve insanlarımıza sahip çıkmalıyız. Başta bonzai olmak üzere uyuşturucunun her çeşidiyle ilgili toplumsal bir mücadele gerekmekte ve farkındalık oluşturmak mecburiyeti bulunmaktadır.

Bonzai ve uyuşturucu kullanımı aynı zamanda tartışma, kavga, bıçaklama, trafik kazaları, silah kullanma gibi olayların artmasına yaralama ve ölümlerle sonuçlanan asayiş problemlerine neden olmakta. Bu durumlar aileleri endişelere sevk etmektedir.

Bunun için biz İNTERYA bünyesinde ki basın kuruluşları olarak bu farkındalığı ortaya koyuyoruz. Devletimizin kurumlarının bu alanda yapacağı mücadeleye her türlü desteği ise vereceğiz. Gerekli duyarlılıkları oluşturmak ve bu konuda ki bilimsel çalışmalar kapsamında ki uyarıcı tüm faaliyetleri etkin bir şekilde duyuracağız.

Tüm bu farkındalık çalışmalarının yanında ilçemizde asayiş problemlerini azaltmak, ailelerin ve tüm hemşerilerimizin huzur ve mutluluğunu sağlamak için emniyet gücümüzü güçlendirmek gerekir. Bu kapsamda emniyet personelleri ve araç sayısının artırılması gerektiğine inanmaktayız.

 

İNtERYA olarak

BONZAİYE HAYIR

BU MÜCADELEYE DESTEK OLALIM

Diyoruz.

İNTERNET YAYINCILARI VE GAZETECİLERİ DERNEĞİ

İNTERYA YÖNETİM KURULU

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.