UYUŞTURUCU TİCARETİ İDDİASINA CEZA YAĞDI

UYUŞTURUCU TİCARETİ İDDİASINA CEZA YAĞDI

Samsun'da "uyuşturucu madde ticareti yapmak " suçundan yargılanan 9 kişiye ceza yağdı.

A+A-

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 2 yıl önce 3 ay süren teknik takip sonucu "Uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu, kullanmak ve uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından tutuklanan D.M.O., C.D., A.T., E.O., M.S., Ö.O., S.Y., M.Ş. ve C.Y. ile tutuksuz alan A.Ç., A.D. ve Y.K.'nın yargılanması sona erdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendilerini savundular. 
Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda E.O. ve S.Y.'yi "uyuşturucu kullanmak" suçlarından beraat, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 8 yıl 4’er ay hapis ve 16 bin 600'er lira da adli para, D.M.O., C.D., A.T. ve M.S. "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 5 yıl 10'ar ay hapis ve 11 bin 600'er lira para, M.Ş. ve C.Y. "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 5'er yıl hapis ve 10 biner lira da adli para, A.Ç."uyuşturucu kullanmak" suçundan beraat, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan ise 3 yıl 7 ay 33 gün hapis ve 7 bin 280 lira da adli para cezasına çarptırıldı.
A.T. "uyuşturucu kullanmak" suçundan, A.D., Ö.O. ve Y.K. ise "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından beraat ettiler. Mahkeme heyeti kararla birlikte tutuklu hallerini göz önünde bulundurarak E.O. ve S.Y.'nin tutuklu hallerinin devamına, Ö.O., M.Ş., C,Y., M.S., A.Ö., C.D. ve D.M.O.'nun ise tahliyelerine karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.