Uyuşturucu kurbanları davası sonuca bağlandı

Uyuşturucu kurbanları davası sonuca bağlandı

Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri İsmail Erduman (24) ve Göksel Karabulut (23) uyuşturucu hap kullanmalarından sonra ölümüne, iki arkadaşın da komaya girmelerine neden oldukları iddia edilen 3’ü tutuklu 5 sanığın davasında

A+A-

Mahkeme sanıklara ceza yağdırdı.


Bursa’nın Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında iktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri aynı üniversitede okudukları arkadaşlarının evine gittiler. Evde uyuşturucu hap aldıkları öne sürülen iki genç 1 saat sonra fenalaştı. Haber verilmesi sonucu sevk edilen ambulans ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan gençler tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. K.K. (25) ve M.Y. (26) komaya girerek tedavi altına alınmıştı. İki arkadaş gördükleri tedavi sonucu yaşama geri dönmüşlerdi. Yaşanan olayda İsmail Erduman ve Göksel Karabulut yaşamını yitirmiş, yakalanan sanıklar hakkında da dava açılmıştı.


Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklardan M.Y. (20) ve İ.Ü. (42) hakkında “Ölüme sebebiyet vermek, uyuşturucu ticareti yapmak” suçlarından ömür boyu ve 10 yıla kadar, T.Y.(21), A.K.(19) ve H.A. hakkında “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı.
Mahkeme başkanınca son sözleri sorulan sanıklardan M.Y., beraatını ve tahliyesini istedi. Uyuşturucu ile bağlantısının olmadığını ifade eden İ.Ü., hap satmadığını, esrar içicisi olduğunu söyleyerek, “Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi. T.Y.’de suçsuz olduğunu söyleyerek, “Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi. Tutuksuz sanık H.A. da suçlamaları kabul etmedi. Duruşmaya A.K. ise katılmadı. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra verdiği kararında, sanıklardan M.Y., T.Y., İ.Ü.’ye “Uyuşturucu madde satışı yapmak” suçundan 10’ar yıl 10 gün hapis cezası verdi. Diğer iki genç ise beraat etti. Tutuksuz sanıklardan A.K., “Uyuşturucu madde satışı yapmak” suçundan indirim sebepleriyle birlikte sonuç olarak 5 yıl 6 ay hapis, H.A. ise, “Kullanmak amacıyla uyuşturucu bulundurmak” suçundan aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezası hükmün geri bırakılmasına karar verildi. Mahkeme tutuklu sanıkların, tutukluluk hallerin devamına karar verirken, duruşmaya katılmayan A.K.'nin ise Yargıtay onanmasından sonra kalan cezasını çekmek üzere cezaevine gireceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.