Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı

Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Doğu Türkistan’da 22 Haziran’da şehit edilen 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı kılındı.

A+A-

arşamba Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, bugün cuma namazını müteakip Abdullah Paşa Camisi’nde Doğu Türkistan’da 22 Haziran’da şehit edilen 28 Uygur Türkü için gıyabi cenaze namazı düzenledi. Gıyabi cenaze namazından ardından basın açıklaması yaparak Uygur Türklerine yapılan zulüm kınandı.
Cenaze namazı sonrası basın açıklamalarında bulunan Çarşamba Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Alparslan Güreş, “Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır. Her Ramazan ayında baskı ve sindirme politikalarına yenilerini ekleyen Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarmaktadır. Diğer yandan camiler de Çin zulmünden payını almakta baskı ve işkence ile Müslüman Türk’ün toprağında ezan susturulmak istenmektedir. Ramazan ayında din ve soy kardeşimiz Uygur Türklerinin acılarını görmezden gelerek, çizdikleri pembe tabloların hayalleri içerisinde milletimizi de bu senaryolarla uyutmaya çalışanları kınıyor ve uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.