Uygulamayı yeni sezona yetiştirmek istiyoruz

"Uygulamayı yeni sezona yetiştirmek istiyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futbol maçlarının gündüz saatlerine alınmasına büyük destek geldiğini ve çalışmalarının sürdüğünü belirterek, uygulamayı yeni sezona yetiştirebileceklerini söyledi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 17. Akdeniz Oyunları’na az bir süre kala Mersin’e gelerek, oyunlar kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu. İncelemeleri dün akşam gerçekleştiren Kılıç, bugün öğle saatlerinde de basın toplantısı düzenledi. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü’nde yapılan toplantıda, Bakan Kılıç’a Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da eşlik etti. Toplantıda, bir basın mensubunun, İstanbul’da başlayan ve tüm yurda yayılan Gezi Parkı eylemlerinin oyunları ve 2020 Olimpiyatları adaylık sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusunu yanıtlayan Kılıç, sükunet ve itidal çağrısı yaptı. “Başka Türkiye yok, bu ülke bizim” diyen Kılıç, bu ülkede yaşayan 76 milyon bireyin her birinin kardeşleri ve çözüm ortağı olduğunu söyledi. Kılıç, "Bizi birbirimizden daha çok seven birinin olduğunu zannetmiyorum. Dünya görüşümüz, hayata bakış açımız ne olursa olsun bu gibi zamanlarda birbirimize kenetlenme ihtiyacının ön plana çıkması gerekir. Bugün nefreti değil, sevgiyi konuşmalıyız, bugün öfkeden değil, uzlaşmadan yana tavır almalıyız, bugün kinden değil, kucaklaşmadan yana tercihimizi yapmalıyız. Türkiye bizim, devlet, vatan, bayrak, millet hepsi bizim. Dolayısıyla tüm kesimleri sükunet ve itidal çağrısı yapmaya davet ediyorum. Tüm kesimleri sükunete davet ediyorum” dedi.

Eğer bir imaj bozulursa bunun, topyekun Türkiye’nin, Türk milletinin imajı olacağına dikkat çeken Kılıç, anlatılmak ve söylenmek istenenlerin bugüne kadar anlatıldığını ve söylendiğini kaydetti. Olayların bu raddeye gelmesinin hiç kimsenin arzu etmediği bir şey olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

“Bu ülke hepimizin ülkesi. AK Parti’linin de CHP’linin de MHP’linin de BDP’linin de ülkesi bu ülke, bayrağı bu bayrak, devleti bu devlet, toprağı bu toprak. Bunun dışında hiç kimsenin arayış içinde olmaması lazım.”

Türkiye’nin demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne, özgürlüklere, bireyin kendini ifade etme hakkının varlığına inanan bir ülke olduğunun altını çizen Kılıç, şunları söyledi:

“Bu yönüyle Türkiye rüştünü de ispat etmiştir, vizyonunun gereklerini de sergilemiştir. Dolayısıyla son günlerde Türkiye’de yaşananların olimpiyat vizyonumuza, uluslararası organizasyonlardaki güvenilirliğimize ve Türk insanının iş yapma, yönetme becerisine bir gölge indireceği düşüncesinde değilim. Böyle bir düşüncesi olanlar varsa bunu hızla terk etmeleri lazım. Çünkü bu olaylar geçer, yaşananlar geride kalır ama bu yaşananlar nedeniyle Türkiye büyük hedeflerini kaybedecek olursa, Türk insanın büyük hayallerinden uzaklaşacak olursa o kaybettiğimiz hedefler, yitirilen hayaller, yıkılan beklentiler kolayca telafi edilemez. Bugün yaşananların hızla geride kalması ve herkesin birbirini sevgiyle empatiyle anlamaya gayret göstermesi lazım.”

“MAÇLARIN ERKEN SAATLERE ALINMASINI YENİ SEZONA YETİŞTİREBİLİRİZ”

Sporda yaşanan şiddete karşı Türkiye Süper Ligi ve PTT 1. Ligi’ndeki futbol maçlarının gündüz oynanması önerisinin sorulması üzerine de Kılıç, son dönemde tribünlerde yaşanan ve istenmeyen olaylar nedeniyle bu konuyu gündeme aldıklarını dile getirdi. Avrupa liglerinde maçların, derbi müsabakaları dahil büyük ölçüde 12.00-17.00 saatleri arasında oynandığını aktaran Kılıç, “Çalışmalara devam ediyoruz. Bunun bir takım faydaları olacağı konusunda spor kamuoyundan gelen çok ciddi destekler var. Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı bu konuya çok arzulu. Kulüp yöneticileri de sorumluluk duygusu içerisinde futbol müsabakalarının gündüz saatlerinde oynanması gerektiğinden yana bir tavır içindeler. Bununla birlikte maçların cumartesi ve pazar günleri gündüz saatlerinde oynanmasından yana bir tercih var. Yayıncı kuruluşla da bu konu konuşulacak. TFF, yayıncı kuruluş, Kulüpler Birliği Vakfı tüm bunları bir araya getirerek nihai bir karar aşamasına geleceğiz” diye konuştu.

Gece geç saatlerde oynanan maçlarda tribünlerde erkek egemen bir seyirci kitlesi olduğuna da işaret eden Kılıç, maçlara kadınların ve çocukların da gitmesi gerektiğine vurgu yaptı. Maçlara gergin bir havayla değil, eğlenceye, konsere, sinemaya gider gibi gitmek gerektiğinin altını çizen Kılıç, “O karnaval havasını yaşamak için de kadın, erkek, çoluk-çocuk topluca gidebilmek lazım. Maçlar erken saatlerde oynandığı takdirde hafta sonları aile bütünlüğünün sağlanacağına, maça birlikte gideceklerine inanıyoruz. Bu inancımızı ifade ettik ve spor kamuoyundan çok büyük bir destek geldi, çok olumlu tepkiler aldık. Bu devam ederse yeni sezona bu işi yetiştirebiliriz diye inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kılıç, kameralı güvenlik ve elektronik bilet uygulamalarının da yeni sezona yetiştirilmesini istediklerini belirterek, “Diğer güvenlik önlemleri ve kanundan kaynaklanan tedbirleri de paralelinde aldığımız takdirde Türkiye, futbol ve diğer spor müsabakaları anlamında güllük gülistanlık bir ülke haline gelecektir” dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile ilgili soruyu da Bakan Kılıç, “Milli Takımlar Antrenörü’nü ne atamak ne görevden almak yetkim var. Ama futbolda arzu edilen başarıyı milli takımlar düzeyinde henüz yakalayamadığımız bir realite. Zaman tanımak lazım. Burada temel sorun Abdullah Avcı’nın performansı ile alakalı olarak ifade edilenlerin yanında altyapıyla ilgili Türk futbolunda bugün gereken önemin verilemeyişidir. Gereken önem verildiği takdirde arzu edilen başarıların da yakalanabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.