Ütüyle başladılar, şimdi makine alarak seri üretime geçtiler

Bafra Hasan Çakın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Koronavirüse karşı kurumlara maske dikiyor.

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesi Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri  kamu görevlilerine ve halkın koronavirüsten kurtulması için maske dikiyor.

Okul müdürü Yıldıray Baş AA muhabirine yaptığı açıklama da, "18 Mart tarihinden itibaren okulumuz da maske üretmeye başladık. ilk başlangıçta bir ütüyle başlamıştık. Bugün itibari ile baskı ve dikim yapabilecek bir makineye sahip olduk. 18 Mart gününden bu güne kadar 50 binin üzerinde maske ürettik. Üretime gönüllü arkadaşlarla hala devam etmekteyiz. Sadece mesleki bilgisi olan değil her branşta öğretmenlerimizde bu sürece destek veriyor. Makine bilgisi olan ev hanımlarımızda evlerinden bizlere destek veriyorlar.

Baş, Meslek liseleri olarak ülkemizin bu zor günlerinde nefes olmaya çalışıyoruz bu bizim için çok önemli. olmamız gereken ve alana inmemiz gereken bir zaman da bu hamleyi yaptık ve başarılı da olduk . Bugün üretimimizi 2 binden 8 bine kadar çıkartmış bulunmaktayız güçlüyüz. İhtiyaçlara karşılık verebilmek adına bir atölye daha oluşturduk oda koruyucu kıyafet atölyesi kurduk orada da günlük 150 elbise dikerek nefes olmaya çalışıyoruz. Bu konuda bizleri destekleyen başta ilçe kaymakamlığına sonra sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ederim. 

Okul müdür yardımcısı Gamze Nur Tuncer ise, yaklaşık bir aydır kurumlara yetiştirmek için maske dikiyoruz. Maskelerimizi yetiştirebilmek adına Bafra'da ki ev hanımlarından destek alıyoruz. Ev hanımlarımıza her akşam kutularda maskelerimizi bırakıyoruz ve sabah onları dikilmiş olarak geri alıyoruz. bu süreçte bizlere destek veren ev hanımlarına da çok teşekkür ederim" dedi

Ütüyle başladılar, şimdi makine alarak seri üretime geçtiler

Ütüyle başladılar, şimdi makine alarak seri üretime geçtiler

Ütüyle başladılar, şimdi makine alarak seri üretime geçtiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum