Üreticiler Bu Yıl Çilek Hasadından Ümitli

Bölgenin önemli çilek üretim merkezlerinden Samsun'un Bafra ilçesinde üreticiler bereketli çilek hasat dönemi bekliyor.

A+A-

15 köyde yaklaşık 300 dönüm arazide çilek üretimi yapılan Bafra'da ilk hasat gerçekleştirildi. Elifli köyündeki hasat üreticilerinin yüzünü güldürürken, İlmezli Mahallesinde 20 yıldır çilek üretimi yaptıklarını belirten üretici Bayram Ali Kadıoğlu, bu sene 18 dönüm arazide çilek üretimi yaptıklarını ve hava şartları iyi giderse, 25 ile 30 ton arasında çilek hasadı beklediklerini söyledi.

Geçen yıla oranla daha iyi bir sezon beklediklerini de ifade eden üretici Kadıoğlu, tarladan talebe göre çilek toplamaya başladıklarını söyledi.  Ayrıca tarlada maske ve eldiven kullanarak sosyal mesafeye de dikkat ettiklerini bu yüzden az kişiyle hasat yaptıklarını,  covid-19 salgınında üstün hizmet veren sağlıkçılara da ücretsiz olarak çilek verdiklerini  sözlerine ekledi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bu yıl 15 Mahallede toplam 300 dönüm arazide çilek hasadı başladı. Çilek güneşi seven bir meyve olduğu için hava şartlarına göre hasad oluyor. Eğer hava yağışlı giderse Çilek hasadın da % 50 kayıplar oluyor. Tosuner, bu yıl 35 ton çilek hasadı yapılmasını beklediklerini ve elifli çileğinin kilogram fiyatının 15 lira gibi bir rakam olacağını söyledi.

Haber: Emre Şahinol

Üreticiler Bu Yıl Çilek Hasadından ÜmitliÜreticiler Bu Yıl Çilek Hasadından ÜmitliÜreticiler Bu Yıl Çilek Hasadından ÜmitliÜreticiler Bu Yıl Çilek Hasadından ÜmitliÜreticiler Bu Yıl Çilek Hasadından ÜmitliÜreticiler Bu Yıl Çilek Hasadından Ümitli

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.