ÜRETİCİ FİYATLARDAN MEMNUN DEĞİL

ÜRETİCİ FİYATLARDAN MEMNUN DEĞİL

Çeltik Hasadının başladığı bu günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Çeltik alım fiyatlarını açıklamamış olması Üreticiyi ve Sanayiciyi sıkıntıya sokuyor.

A+A-

Zor şartlarda üretim yaptıklarını söyleyen üreticiler, çiftçinin Kara gün dostu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ürün alım fiyatlarının belirlenmesi konusunda üzerine düşen görevi zamanında yerine getirmekte geçtiğini ifade ettiler.     

Üretici ve Sanayici Hasan Orta, tarımsal üretimde yanlış politikaların üretici ve sanayiciyi mağdur ettiğini belirtti. Orta, “ Çeltik hasadı Türkiye’nin her yerinde aynı tarihlerde başladı. Arz yani satış fazla talep düşük ama esas neden bumu? Hayır, Devletin izlediği yanlış politikalar. Devlet 2006 yılından beri özellikle çeltik ve pirinç piyasasında ithal lobisinin görüşleri ve danışmanlığı ile çeltik üreticimizi ve yerli sanayicimizi cezalandırma zihniyeti ile piyasa yönettiğinden üretici ve sanayiciyi mağdur etti. Üretici ekim yapmadan taban fiyat belirlenmesi gerektiği halde hasada başlıyor. Bakanlık işkence yapar gibi fiyat açıklamıyor piyasa kendiliğinden oluştuğu bir anda çiftçiye pahalı satıyorsun sanayiciye sen neden pahalı alıyorsun dercesine. Tüketici lehine müdahale diyerek birçok sanayicilerimiz battı. Çiftçimizde paralarını alamadı onlarda battı. Çiftçilerimiz intihar edercesine üretim yapıyor. Masa başındaki zihniyet, “ KAZANMASA EKMEZDİ” diyerek çözüm üretmedi. Üreticimiz ve sanayicimiz perişan oldu. 2 bine alıp bin 500’e düşen bir piyasada sanayicinin bu zarara dayanacak gücü ateşle oynayacak hali kalmamıştır. Devlet Tarım Bakanlığı ithal lobisi bürokratlarından arındırılıp geçmişten ders alınarak 2002-2006 yılları arasındaki başarılı kararları inceleyip, yerli sanayici ve her yöreden gerçek üretici ile sorunları çözmeli.

İTHAL LOBİSİ TEHLİKELİ BİR GERÇEKTİR ALDATILDIK DİYEREK, bugün ki perişanlığı yaşamanın anlamı yok. TMO sanayici ve esnafın rakipliğinden çıkıp regüle görevine dönmeli. Hasad döneminde alım yapıp ilerleyen dönemlerde sanayiciye ürün vererek piyasayı regüle etmeli sayın TMO genel müdürümüz iyi bir bürokrattır geçmişte TMO ve yerli sanayiciye oynanan oyunları bizzat yaşayan değerli bir yöneticidir. 2002-2006 da ki başarılarda imzası olduğu için kendisine darbe yapılmıştır. Çözüm yerli üretim, yerli beyin. İthal lobisinin satın aldığı beyinlerle buralara geldik” Hasan Orta yeni sezonun bereketli ve hayırlara vesile olmasını diledi.    

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.