ÜNLÜ SANATCI BAFRA'YA GELECEK Mİ?

ÜNLÜ SANATCI BAFRA'YA GELECEK Mİ?

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namı Anarat, musiki cemiyetinde yaptığı açıklamada ünlü ve üstad türkücü ve besteci Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nu Bafra'ya getireceklerini söyledi.

A+A-

Başkan Anaratşöyle dedi:

" Musa Eroğlu' nu Bafra'ya getirmek istiyoruz. Musa Eroğlu ile temaslarımız devam ediyor. Sn.hocam ( THM Koro Şefi Levent Aydın ) konu ile bizzat ilgileniyor. Hem ona bir vefa, ona bir saygı, Türk Müziği'ne yaptığı, Türk HalkMüziği' ne yaptığı katkılara bir teşekkür babında bir Musa Eroğlu gecesi yapacağız burada Allah nasip ederse.

Bu da Mart'ın ilk haftalarında olacak belki Nisan'ın sonu, Mayıs'n ilk haftlarında olacak. Hocamızın çalışma programına göre. Mayıs'ın ortalarında filan getirmek istemiyoruz çünkü Ramazan başlıyor biliyorsunuz. Onu o şekilde yapacağız.

MAKEDONYA' YA GEZİ DÜZENLENECEK

Onun dışında, 25 Mayıs'ta bundan benim de haberim yoktu şimdi sürpriz oldu. Bizim geçen sene gittiğimiz Makedonya Ohri'ye  davet ediyorlar. Ohrid çok güzel bir yer. Yani Makedonya' nın en güzel yerlerinden bir tanesi. Görülmeye değer bir yer. Aşağı yukarı Osmanlı'nın, Cenevizliler'in, Bizanslılar'ın bütün eserlerinin aynı kale içersinde sergilendiği; caminin, kilisenin, sinagogun aynı mahalde bulunduğu, Avrupa'nın derin tatlı su gölünün ve incinin çıkarıldığı ,İskitler'in çok bol yaşadığı ve incinin bol çıkarıldığı bir şehir.

Hepinizin görmesini ben şahsen arzu ederim. Biraz bu konuda tecrübelerimiz de oldu yani biraz da sıkıntı çektik ama tecrübemiz de oldu o noktalarda. O nedenle Ohris'e gidebilirsek çok güzel olacak diye düşünüyorum. Bunu da tarihi 25 Mayıs."

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.