Umudumuz 2013!

Umudumuz 2013!

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, 2012 yılının son aylarında sıkıntı yaşayan esnafların 2013 yılından umutlu olduğunu söyledi.

A+A-

Hükümetin faiz düşürme çalışmalarında 2013 yılında faizlerin yüzde 4’lere kadar düşmesini beklediklerini belirten Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “2012 yılının son ayları sıkıntılı geçtiği için esnaf ve sanatkarımız 2013 yılından umutludur. 2013 yılının esnaf için hayırlı ve kazançlı bir yıl olmasını istiyoruz” dedi.
Esnafın kullandığı kredilerin katma değer vergisi (KDV) olarak geri döndüğünü bu nedenle de istihdam alanının açıldığını söyleyen Başkan Sinecek, esnaf ve sanatkarların ihtiyacı olduğu kadar kredi kullanmasını istediklerini söyledi. Başkan Metin Sinecek, “Kredi çeken esnafımız aldığı parayla borç ödüyor. Ayakta durmakta zorluk çeken esnafımızın aldığı kredileri iyi kullanması lazımdır. 2012 yılında esnaf zor günler geçirdi. 2013 yılı Mart ayından sonra piyasaların canlanacağına inanıyoruz. Hükümetimiz kredi faizlerini düşürürse esnafın ayakta durmasına ve piyasanın çarkının dönmesine vesile olur. İhtiyacı olmayan esnafın kredi kullanması da ayrıca hiç hoş bir durum değildir. Çünkü krediyi aldıkları zaman borçlanıyorlar. Borçlanan esnaf kullandığı krediyi işine kullansın borç ödemek için borçlanmasın bu çıkış noktası olmamalıdır” diye konuştu. Esnafların kendisine özel araç almak için kredi kullanmaması gerektiğini altını çizen Metin Sinecek, şu ifadelere yer verdi:
“Esnafımız ne kadar ihtiyacı varsa o kadar kredi kullansın. ‘Devletimiz 125 bin TL kredi veriyor’ diye hepsini almasın. İhtiyacı olduğu kadar alırsa önünü görür ve iş yerinin kapanmasına neden olmaz. Esnaflarımızın bazıları araba almak için kredi kullanıyor. Ya da aldıkları mallar stokta dursun diye kullanıyor. Artık bu durumlar geride kaldı. Mal alarak stok yapıyor. Sonra mallar elinde kalınca zor duruma düşüyor. Bu gibi durumlarda kalmamak için esnafımız daha dikkatli olmalıdır”.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.