ULUSLARARASI ŞİİR ŞÖLENİ KONUKLARI BAFRA’YA GELDİ

ULUSLARARASI ŞİİR ŞÖLENİ KONUKLARI BAFRA’YA GELDİ

Samsun Bafra Musiki Cemiyeti ile merkezi İzmir’de olan Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu Derneği

A+A-

(KIBATEK) tarafından düzenlenecek olan “Uluslararası Şiir Şöleni”ne katılacak konuklar Bafra’ya geldi. 
KIBATEK Başkanı Dr. Mevlit Kaplan, Bafra Musiki Cemiyeti üyeleriyle Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Dr. Mevlit Kaplan burada yaptığı açıklamada, “21 Mart Dünya Şiir Günü olması nedeniyle Bafra’da anlamlı bir gündeyiz. Uygar uluslarda, dünyanın bütün ülkelerinde bugün edebiyata, sanata önem verilmektedir. Biz de bu nedenle Kıbrıs, Balkanlar, Avrasya, Türk Edebiyatlar Kurumu Derneği olarak Kıbrıs Kültür Derneği’yle birlikte hareket ederek, Bafra’daki Musiki Cemiyeti’yle işbirliğine içersinde Dünya Şiir Günü’nü kutluyoruz. Bafra bir zamanlar tütünüyle ünlüydü, etli pidesiyle ünlüydü, Altınkaya Barajı’yla ünlüydü; bundan sonrada edebiyat günleriyle, şiir günleriyle de ünlenmek amacıyla yola çıkmış bulunuyor. Bafra doğal güzellikleri ve kültürünün yanı sıra şiir kenti olarak da anılacak” dedi.
Bafra’da bulunmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, “Buraya gönüllü olarak geldik. 1998 yılında ilk gelişimizde o zaman ki kurucu Cumhurbaşkanımızla Kıbrıs gazileriyle görüşmek üzere gelip görüşmüştük, bunlar güzel anılar olarak kaldı. Bu anılarımızı pekiştirmek üzere düzenlenen bu şiir şöleni içinde bulunmak ve Kıbrıs’a ilişkin şiir edebiyatla ilgili bilgileri aktarmak içinde buradayız. Üç gün boyunca şiir, edebiyat konuşacağız. Bunları konuşurken de Anadolu’nun bağrından çıkan ve ayrılmaz bir parçası olmaktan da onur duyduğumuz Kıbrıs Türkleri olarak da burada güzelliklere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Konuklar, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat ve dernek üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Zihni Şahin’i makamında ziyaret ederek şiir kitaplarını hediye ettiler. Ziyarette Başkan Şahin, “Bafra’da bulunmanız bizi onurlandırmıştır. Biz de sizlerle, hele de Türkiye’de ve Türkiye dışında olan Türk kültürüne hizmet eden bütün soydaşlarımızla iftihar ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Belediyenin ardından Kaymakam Ali Katırcı makamında ziyaret edildi. Konuklar burada Kaymakam Katırcı’ya şiir kitabı hediye ettiler. KIBATEK Başkanı Dr. Mevlit Kaplan, “30 ülkede sanatta, edebiyatta ve özellikle Türkçenin kullanılmasında emeği geçen insanlara ödüller veriyoruz. Oralarda önemli günlerde o ülkenin kurtuluşunu selamlıyoruz. O ülkenin edebiyatçılarını, sanatçılarını onurlandırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyarette konuşan Kaymakam Katırcı da şunları söyledi: “Bu şölenin Bafra’nın kültür hayatına, sosyal hayatına ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Bafra Musiki Cemiyeti’ndeki arkadaşlar sanatın, kültürün her dalında çalışılması konusunda mutabakat oluşturduk. Onlar kendi içlerinde kulüpler oluşturuyorlar. Bir nevi Bafra’nın sanat ve kültür hayatına katkı sağlayacaklar. Bizim de burada şairlerimiz var, bu işe emek veren arkadaşlarımız var. Sizler de onları göreceksiniz. Bafra sanat hayatı anlamında buradaki yazarıyla şairiyle sanata gönül veren insanları zengin bir potansiyele sahip.”

20120323aw000269_02.jpg20120323aw000269_03.jpg20120323aw000269_04.jpg20120323aw000269_05.jpg20120323aw000269_06.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.