Uluslararası kumaş tasarım yarışması

Uluslararası kumaş tasarım yarışması

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği 11. İstanbul 2016 'Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması'nın tanıtımı İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yapıldı.

A+A-

Türkiye, birçok sektörde olduğu gibi tekstilde de 'tasarımı geliştirerek' rekabet gücünü artırma hedefiyle bir dizi hamleleler yapıyor. Bu çerçevede sektörün profesyonellerini çatısı altında buluşturan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), üniversite öğrencilerini teşvik için daha önceki yıllarda olduğu gibi tasarım yarışması düzenledi. Yarışma ilk kez ABD ve Avrupa ülkelerinden öğrencilere de uzanan geniş bir kitleyi kucaklıyor.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB) düzenlediği 11. İstanbul 2016 'Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması'nın tanıtımı amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde seminer gerçekleştirildi.

"FASHİON WEEK'İN YURTDIŞINDAKİ GİBİ ETKİ YAPMASI İÇİN ÇOK SENELER GEÇMESİ GEREKİR"
Seminerde konuşan İTHİB danışmanı ünlü modacı Hakan Akkaya, İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı öğrencilerine yarışma hakkında bilgi verdi. Ünlü modacı, kendine has espirili üslubuyla, geleceğin modacılarına "Beni geçmeye çalışmayın, geçemezsiniz. Ben tecrübe ve de bilgi-birikim olarak senelerce sizlerden öndeyim" dedi.
Moda tasarımcısı Akkaya, öğrencilerin Fashion Week-İstanbul'a neden katılmadığı ile ilgili soruları üzerine, "İstanbul'da Fashion Week moda haftasının yurtdışındaki gibi etki yaratması için daha çok seneler geçmesi gerekir. İnsanlar bunu senelerdir yapıyorlar. Biz ise 5-6 senedir. Bir konuda ne kadar zaman harcarsanız o kadar başarılı olursunuz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB) düzenlediği 11. İstanbul 2016 'Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması'nın son başvuru tarihi 15 Nisan 2016. Dereceye giren öğrencilere yurtiçinde altı ay dil eğitimi ve Paris Premiere Vision Fuarı Şubat 2017 ziyareti hediye edileceği bildirildi. Ayrıca birinciye 10 bin euro ve yurtdışında tasarım eğitimi, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2 bin 500 euro ödül verileceği duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.