Ülkü ocaklarından Aşure etkinliği

Ülkü ocaklarından Aşure etkinliği

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bulvar Caddesi’nde kurduğu stant ile vatandaşa aşure tatlısı ikramında bulundu.

A+A-

İslam dünyasında özel bir öneme sahip olan Muharrem ayının 10. gününde aşure tatlısı yapıp dağıtmak bir gelenek halini almıştı. Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Osman Osma ve yönetim kurulu, hazırlattıkları aşure tatlısıyla bu geleneğe ortak oldular. Çok sayıda vatandaşa aşure dağıtan Bafra Ülkü Ocakları’nın bu etkinliği vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

 

Bafra ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Osman OSma aşure dağıtımı ile ilgili olarak “Dün Muharrem ayının 10’ydu. Bu günde Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin Kerbela’da katledilmiştir. Müslüman Türk milleti olarak bu kara günün hâlâ içimizde hüznünü yaşıyoruz. Aşure tatlısı ya da yemeğinin ortaya çıkması hakkındaki rivayetlerden biri de Hz. Hüseyin’in Yezit orduları tarafından kuşatılması ve bütün yiyecek içecek yollarının kapatılması üzerine elde kalan malzemelerle aşure dediğimiz yemeğin yapılmasıdır. Hangi rivayete dayanırsa dayansın günümüze kadar gelen bu geleneğin kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiği muhakkaktır. Bizler de Ülkü Ocakları olarak bu geleneğin yaşatılması ve birlik beraberliğimize katkı sunması amacıyla bugün aşure tatlısı dağıtıyoruz. Allah muharrem ayında oruç tutanların oruçlarını kabul etsin ve bizlere bir daha Kerbela gibi bir acıyı yaşatmasın” dedi.

Hazırlanan Aşureler Bulvar caddesi ve Sanai sitesi cami önünde cuma namazı sonrası dağıtıldı.

bafra-ulku-ocaklari-asure.jpgbafra-ulku-ocaklari-asure2.jpgbafra-ulku-ocaklari-asure3.jpgbafra-ulku-ocaklari-asure4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.