ÜLKÜ OCAKLARI:İSTANBUL’UN FETHİNİN 560. YILI MESAJI

ÜLKÜ OCAKLARI:İSTANBUL’UN FETHİNİN 560. YILI MESAJI

İstanbul’u fethederek Türk’ün azmini, kararlılığını ve cihangirliğini dünyanın ve İstanbul’un burçlarına diken ve bu kutlu fetih dolayısıyla

A+A-

Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan şanlı komutan ve onun ordusuna selam olsun!

Türkün asaletinin, şecaatinin, feragatinin, çalışkanlığının, kahramanlığının ve vatanseverliğinin en güzel örneklerinin görüldüğü bu fetih 560 yıldır dünyanın semalarında bir yıldız gibi parlamakta, Türk milletinin büyüklüğünü sorgulayan ve Türk varlığına karşı alçak planlara girişenlere karşı semalara altın harflerle yazılmış adeta bir uyarı levhası gibi asılı durmaktadır.

Malazgirt’le Türk’e kapıları açılan Anadolu’nun İstanbul’un fethiyle ebediyen Türk yurdu haline gelişi tescillenmiştir. Bu tescillenme, haçlı zihniyetinde bitmek tükenmek bilmeyen bir hazımsızlık meydana getirmiş, yüz yıllardır İstanbul’un rüyasıyla uyanmışlardır. Bugün dahi değişik plan ve ayak oyunlarıyla Türkiye ve Ortadoğu üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için yerli işbirlikçileri kullanmakta ve Türk devletini dizayn etmeye, yola getirmeye çalışmaktadırlar. Bugün Irak, Suriye, Lübnan, Mısır, Libya gibi sınır bölgemiz ve yakın çevremizdeki ülkelerde yaşanılan iç karışıklıklar Büyük Ortadoğu Projesi olarak adlandırılan Batı dünyasının menfaatlerine göre şekillendirilmeye çalışılan bu coğrafyada Türkiye’ye de roller biçilmekte, Türk milletinin bu coğrafyadaki varlığı pasifize edilmeye çalışılmaktadır. Bu sürecin eş başkanlığını yapanlar, Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda dün kardeşim dedikleriyle bugün kanlı bıçaklı olmuşlar, komşu ülkenin iç sorunlarında taraf durumuna gelmişlerdir. Geçen günlerde Reyhanlı ilçemizde 51 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan menfur saldırıyla Türkiye bu ateş çemberinin içine atılmaya çalışılmakta, önceden yazılmış bir senaryonun bir aktörü haline sokulmak istenmektedir.

Yine Türk milletinin varlığına kast eden terör örgütüyle yapılan pazarlıklar, “anaların göz yaşı akmasın, kan dursun” naraları ve sahte gözyaşlarıyla allanıp pullanıp Türk milletinden saklanmakta, teröristlerle yapılan pazarlıklar “çözüm süreci” adı altında millete yutturulmaya çalışılmaktadır. bu işlem yapılırken Türkiye’nin anlı şanlı basınının hatırı sayılır desteği alınmış hatta milleti ikna için kıymeti kendinden menkul 63 akil adam seçilmiştir.

Teröre kesin çözüm aranıyorsa bunun için ecdadımızın yazdığı şanlı tarihe bakılmalı, vatan hainlerine karşı hangi caydırıcı tedbirlerin alındığı oralardan okunmalıdır. İstanbul’un fethinin yıldönümünde büyük devletlerin ve büyük devlet adamlarının devletin bekası için ne yaptıkları bir kez daha gözden geçirilmeli; İstanbul’un Fethi’nden, onu fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’dan feyizler alınmalıdır.

İstanbul’un fethinin 560. yılında Türkün şanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet Han ve fetih ordusunu rahmet ve şükranla anıyor, İstanbul’umuzun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.