ÜLKÜ OCAKLARI ZAFER BAYRAM MESAJI

ÜLKÜ OCAKLARI ZAFER BAYRAM MESAJI

Ağustos ayı, tarihimiz boyunca, milletimiz açısından hep önemli olduğu için,“Zafer Ayı” olarak anılmıştır. Anadolu’nun her karış toprağı bir büyük kahramanlığa, bir büyük Türk zaferine şahitlik etmiştir.

A+A-

 

26 Ağustos 1071 Cuma günü, Malazgirt Meydan Savaşı’nı kazanan Büyük  Selçuklu hükümdarımız Sultan Alparslan, Anadolu’yu Müslüman Türk  “Vatanı” yapmıştır.

19 Mayıs 1919'da başlayan İstiklal Mücadelemiz, 90 yıl önce, 30 Ağustos 1922'deki zaferle taçlanmıştır. İstiklâlini kendi azim ve kararının kurtaracağına inanan Büyük Türk Milletimizin,26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlattığı taarruz  ve hemen akabinde, yiğit Afyonkarahisar’ımızda, Kocatepe’de, şerefsiz düşmanlara vurulan son darbe, Büyük Türk Milletimizin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir ispatıdır.

Bu zaferimizle,”zor, oyunu bozmuş”; Büyük Türk Milletimiz, son sözünü söylemiş ve Anadolu’muzun, ilelebet bir Türk yurdu olarak kalacağı tescil edilmiştir.Yüce Türk Milletimiz, emsalsiz kurtuluş mücadelesiyle ve kazandığı zaferlerle; Türk'ün yok edilmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha açıkça ilan etmiştir.

Şanlı Türk tarihimizdeki önemli dönemeçlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferimiz, aziz  vatanımıza göz diken ve topraklarımızı işgale kalkışan devletlere ve bunların hain işbirlikçilerine, bütün Türklük düşmanlarına, bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini göstermiştir.

30 Ağustos Zaferimiz; şanlı, şerefli ve asil Türk Milleti’nin “küfre ve zulme” karşı yüzyıllar boyu gösterdiği dik duruşun, en büyük abidelerinden biridir.

Bizlere bu kutlu Zaferi yaşatan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ü; silah arkadaşlarını ve Anadolu’yu bize yurt olarak kazandıran ve bırakan bütün kahramanlarımızı, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekânları, cennet; ruhları şad olsun.

Biz Ülkücüler, Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileriyiz. Dün, Anadolu’yu Türkleştiren ve Aziz Vatanımızı  alçak düşmanların işgalinden kurtaran kutlu atalarımız gibi, bizler de, bugün Türklük düşmanlarına  karşı, aynı şerefli  duruşu sergilemekteyiz ve yarın da, sırtlanlar ve çakallar karşısında, Bozkurt olmaya devam edeceğiz.

Büyük Türk Milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun!

 

Bafra Ülkü Ocakları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.