ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI  19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

19 Mayıs, Anadolu’da Türk milletinin yeniden doğuşudur.

A+A-

 19 Mayıs, Türk milletine vurulmak istenen pranganın yine Türk milletinin azim ve kararlılığıyla kırılacağı tarihin başlangıcıdır. 19 Mayıs, Türk milletinin bütün imkân ve enerjisinin tükendi sanıldığı bir atmosferde Gazi Mustafa Kemal ile yeniden dirilişinin adıdır. Bu kutlu gün, büyük milletimize kutlu olsun!

3 yıl önce halkla bayramları bütünleştirme bahanesiyle milletin en fazla rağbet gösterdiği millî bayramlardan biri olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın heyecanı söndürülmüş, bayram havası kaybedilmiş, “kutlansa da olur kutlanmasa da ayarındaki” herhangi bir belirli gün seviyesine indirilmiştir. Türk gençliğine, önemli günleri hatırlatmak, millî ruh ve heyecan vermek ve millî bilinç oluşturmak amacıyla belirlenmiş bu günlere perde gerisinden uygulanan önemsizleştirme, etkisini yok etme politikaların amacına ulaşamayacağını belirtmek isteriz. Bu milletin gençleri atasına, bayrağına, vatanına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacaktır. Çünkü Atatürk’ün de belirttiği gibi “Türk gençliğinin muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”

Daha önce de belirttiğimiz gibi tekrar ifade etmekte yarar görüyoruz: Milli bayramlarımızı her türlü polemik ve tartışma zemininin dışında tutulmalı, milletin her ferdi bu bayramlara coşku ve heyecanla katılmalıdır. Devlet, bu bayramların coşku ve heyecan içinde kutlanmasını temin etmeli, bunun için her türlü teşviği sağlamalı, gerekli tedbirleri almalıdır. Millete bayramı unutturmak ya da üstünkörü programlarla geçiştirmeye çalışmak, her şeyden önce millî birlik ve bütünlüğümüze zarar verir.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle tebrik eder, daha nice bayramları coşku ve heycanla kutlamasını yüce Allah’tan niyaz ederiz.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.