ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI EROĞLU:KURBAN BAYRAM MESAJI

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI EROĞLU:KURBAN BAYRAM MESAJI

Kurban; adanmışlığın Allah’a teslimiyetin adıdır. Kurban, İsmail’ce teslimiyetin ardından yüce mevlâmızın bize armağanıdır. Mevlâm bu bilinçle kurbanlarımızı kesmeyi nasip etsin.

A+A-

Türk ve İslam dünyası bu bayramı da buruk karşılıyor. Suriye’de, Irak’ta, Kırım’da, Doğu Türkistan’da akan Türk ve Müslüman kanı, bu bayram da içimizi dağlıyor, kurban sevincimizi gölgeliyor. Bizler Kurban ibadetimizi yerine getirirken, bırakın kurban kesmeyi, kurban gibi kesilen soydaşlarımız, dindaşlarımız olduğunu biliyor muyuz? Suriye ve Irak’taki düzensizlik ve başıboşluktan palazlanan IŞİD adlı terör örgütünün önüne katıp sürüklediği yüz binlerce Suriyeli ve Iraklı ülkemize sığınmış durumda. Bu insanların dramını yürekten paylaşıyor, devletimizin şefkatli elinin onlara uzanmasından da mutluluk duyuyoruz. Ancak, aynı şefkatli elin IŞID zulmüne uğrayan Türkmenlere biraz cimri uzatıldığını, Irak ve Suriye’den sınırı geçip ülkemize gelen Türkmen dışındaki unsurlara gerekli kolaylıklar sağlanırken Türkmenlere pasaport sorulduğunu görüyoruz. Kardeşlik hukuku ile bağdaşmayan bu tutumun elbet millet nazarında bir karşılığı olacağını da biliyoruz. Çin’in açık bir hapishaneye çevirdiği Doğu Türkistan’da soydaşlarımız her gün katledilirken, Türk ve İslam dünyasının bu katliamlara sırtını çevirdiğini üzülerek takip ediyoruz. Türk milletinin ezeli düşmanı Çin’in büyük Türk milletinin ata topraklarındaki emanetçilerine nasıl tahammülsüz davrandığını, gerek güvenlik güçlerince gerekse Çinli vatandaşları eliyle sokak ortasında acımasızca Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın nasıl katledildiklerini hem haber bültenlerinden hem de sosyal medyadan takip ediyoruz. Osmanlının bize yadigârı Kırım Türkleri de, Kırım’ın Ruslarca işgalinden sonra zor günler geçirmeye başladılar. Ukrayna’nın egemenliğindeyken bile birçok hakkı iade edilmemiş olan Kırımlı soydaşlarımızın Rusya işgalinden sonra var olan haklarını da kaybetmeye başlamaları gelecekte nelerin yaşanabileceğine dair bizlere ipuçları veriyor aslında.

Türk dünyası maalesef bu kurbanda da zor günler geçiriyor. Büyük Türk milleti mazlum birçok milletin umudu olduğu gibi, kendi kardeşlerinin de ümidi, varlıklarının teminatıdır. Türk milleti kardeşlerinin imdat çığlıklarına kulaklarını kapamamalı, onların yardım çağrılarına cevap vermelidir.

Türk ve İslam âleminin huzur ve güvene kavuştuğu bir bayramı idrak etmek en büyük arzularımızdandır. Büyük Türk milletinin Türk ve İslam coğrafyasının huzur bulmasında harcı ve emeği olacaktır. Yeter ki yüce milletimizin kaynak ve enerjisi doğru ve etkili harcansın.

Türk ve İslam âleminin kurban bayramını tebrik ediyor, milletçe ve ümmetçe daha güzel ve huzurlu bayramlara kavuşmayı diliyoruz.

 

Hakan Eroğlu

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.