ÜLKÜ OCAKLARI 8 MART KADINLAR GÜNÜNDE, ‘’ KADINA ŞİDDETE HAYIR’’ DEDİ

ÜLKÜ OCAKLARI 8 MART KADINLAR GÜNÜNDE, ‘’ KADINA ŞİDDETE HAYIR’’ DEDİ

Bafra Ülkü Ocakları’nın bu jestinden oldukça memnun olan kadınlar, böyle özel bir günde hatırlanmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

A+A-

Bulvar caddesi kavşağında stand kuran ülkücü gençler ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları, kadınları bu özel günlerinde yalnız bırakmadı.

Yaptıkları konuşmada, ‘’ 21 yy. Türkiye’si maalesef hala kadına şiddeti konuşmakta, kadının toplumdaki rolünü ve pozisyonunu sorgulamaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu sorgulamalar hat safhaya çıkmakta ve maalesef birkaç göstermelik sözün ötesinde kadının konumu değişmemektedir. Cumhuriyet Türkiye’si kadına batılı birçok devletten fazla haklar vermiş ve kadının itibarını tesis ve teslim etmeye çalışmıştır. Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve Türk kadınına olan güveni kadınların sosyal hayattaki pozisyonlarını güçlendirmiş, onları birçok alanda erkeklerle aynı duruma getirmiştir. Aşağı yukarı bütün meslek dallarında yer alan kadınlarımız, topluma ev hanımlığı gibi kendilerine çizilen sınırların dışında da ne kadar başarılı olduklarını göstermişlerdir. Kadının şahsiyetini yüceltmek, onurunu korumak bizlerin boynunun borcudur. Günümüzde artık hiçbir kadın koca dayağından, erkek zulmünden ölmemeli, darp görmemeli hatta sözlü şiddete maruz kalmamalıdır. Devletin gerçek manada koruyucu eli kadının üzerinde olmalı, ona kol kanat germelidir. Bu dileklerle bütün kadınlarımızın, annelerimizin ve özellikle şehit yakını kadınlarımızın kadın gününü kutluyor, en derin sevgi ve hürmetlerimizi sunuyoruz’’. Şeklinde açıklamada bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.