Ülkem Bafra Nakliyat Pirinç İşletme Müdürü Mustafa İsmet Akalın: “Tüm sektöre örnek teşkil eden bir firmayız’’

Ülkem Bafra Nakliyat Pirinç İşletme Müdürü Mustafa İsmet Akalın: “Tüm sektöre örnek teşkil eden bir firmayız’’

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleri Bafra Organize Sanayi Bölgesinde ( OSB’de )bulunan Ülkem Bafra Nakliyat Pirinç Sanayi Çeltik Fabrikası İşletme Müdürü Mustafa İsmet Akalın ve şirketi ziyaret etti.

A+A-

Ziyarette Ülkem Bafra Nakliyat Pirinç Sanayi Çeltik Fabrikası İşletme Müdürü Mustafa İsmet Akalın’dan yapılan çalışmalar ve alımlar hakkında bilgi alan Bafra İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner  yönetimi adına başarılar ve bereketli bir çeltik sezonu diledi.

Ülkem Bafra Nakliyat Pirinç Sanayi Çeltik Fabrikası İşletme Müdürü Mustafa İsmet Akalın, “Bölgemizde çeltik hasadı şuan yüzde on beşe ulaştı. Verim iyi, fiyatlar iyi. Böyle devam etmesini diliyoruz. Aldığımız verim geçen yıla göre daha fazla. 10 yıldır Bafra’ya hizmet veriyoruz, bölgenin en büyük kapasiteli işletmesine sahibiz. Senelik ortalık 15-20 bin ton çeltik işleme kapasitemiz var. Bunu daha da ileriye taşımak için uğraşıyoruz. Sadece kendi çevremiz ve bölgemizden alım yapıyoruz. İleriye dönük yatırımlarımız devam ediyor. Bölgede en kapasiteli ve donanımlı tesise sahip olduğumuzu belirtmek isterim.  Her zaman daha iyi hizmet ve memnuniyet için uğraşacağımızı belirtmek isterim.

Vizyonumuz,’’Sektörde, Türkiye’nin bir numaralı şirketi olmak, hizmet ve ürün kalitesiyle tüketicinin birinci tercihi olarak sürekliliği sağlamaktır.’’
Misyonumuz,’’Müşteri ihtiyaçlarına uygun sağlıklı ürünler üreterek, sektördeki gelişmeleri yakından takip eden, iş ahlakından ve kaliteden taviz vermeyen, tüm sektöre örnek teşkil eden bir firma olmaktır.’’dedi. 

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner  ise,’’ İlk başta Ülkem Bafra Nakliyat Pirinç Sanayi Çeltik Fabrikasını Bafra ve Bölgeye kazandıran Metro Şirketler Grubunu tebrik etmek isterim. 10 yıldır hizmet vermektedirler. 

Bafra çeltik üreticiliğinde Türkiye’de ikinci sırada bulunmaktadır. Bafra İlçesinin  49 mahallesinde 2 bin 230 çiftçi çeltik yetiştiriciliği yapmaktadır. 2019 yılında Türkiye'de yapılan çeltik hasadında 1 milyon ton çeltik elde edilmişti. Elde edilen bu çeltikten ise 550 bin ton pirinç sağlandı. Bafra'nın çeltik yetiştiriciliğinde ekonomiye katkısı ise yıllık 450 milyon TL'yi bulmaktadır.
 
En temel ihtiyacımız olan beslenme, insanlık var olduğu sürece stratejik konumunu koruyacaktır. Dünya nüfusundaki artış trendi dikkate alındığında, yeterli miktarda gıda üretebilen olan ülkeler geleceğe güvenli bakabileceklerdir. Ülkemizde tarımsal üretim merkezi konumunda birçok değerli ova bulunmaktadır. Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük tarımsal alan varlığını oluşturan Bafra Ovası, ülkemizi ve dış pazarları besleyebilecek verimli topraklara sahiptir. 

Türkiye'nin en önemli delta ovalarından birisini oluşturan Bafra Ovası, bitkisel üretim açısından sadece Samsun'a değil, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye'ye önemli değerler sunmaktadır.’’diyerek sözlerini tamamladı.

dsc-8708.jpgdsc-8711.jpgdsc-8713.jpgdsc-8714.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.