ULAŞIMDA SAMSUN'A DEV PROJELER

ULAŞIMDA SAMSUN'A DEV PROJELER

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Samsun ziyaretinde tüm ilçelerde planlanan ve yapılmakta olan ulaşım altyapı çalışmalarıyla ilgili inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Bakan Turhan'ın Samsun ziyaretini değerlendiren AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "Samsun'a ulaşımda yapılacak projeler tamamlandığında, lojistik merkez olan şehre tarım, sanayi, ticaret ve turizm açısından çok büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Samsun'un gelişmesi için çabalarını sürdüren Başkan Aksu; “Çarşamba-Ayvacık Karayolu'nun son durumu ile ilgili Bakan Turhan’a bilgi verdik ve yolun bir an önce tamamlanması gerektiğini paylaştık. Çünkü bu yol, Çarşamba'da Tekstilkent Projesi, Şeker Fabrikası, OSB ve vatandaşlarımızın ulaşımı açısından öneme sahip. Bu bölgeyi gezdikten sonra Çarşamba-Ayvacık Karayolu'nun şeker fabrikasından sonraki kesitte de çalışma başlatılması ve bir an evvel tamamlanması konusunda talimat verdi.” dedi.

Şehrin ulaşımında yapımı planlanan birçok projeden söz eden Başkan Aksu; ”Kirazlık Mevkii Yan Yol Hattı, Samsun-Bafra yolunun üst yapı iyileştirme çalışmaları, Kavak-Asarcık yol çalışmaları, Ladik-Taşova yolu yapım ve iyileştirme çalışmaları, Havza Organize Sanayi Bölgesi üst geçidi ve demiryolu bağlantısı, Havza-Vezirköprü arasında bölünmüş yol projesi, Ankara-Samsun arasında otoyol projesi, Bafra-Ünye otoyolu projesi, Gelemen Lojistik Merkezi demiryolu hattı,  Uluslararası Çarşamba Havalimanı binası gibi, şehrimizde ulaşımda dev yatırımlar var. Bu yatırımların bir kısmı proje bir kısmı da ihale aşamasında olmakla birlikte çoğunun yapımı devam ediyor. Önemli ulaşım projesi olarak Bafra ve Ünye arasında, Samsun'un güneyinden geçmesi planlanan otoyolun proje ihalesi gerçekleşti. Bu proje hayata geçtiğinde Samsun içinde araç yoğunluğu ortadan kalkacaktır. “ dedi.

Ankara-Samsun Hızlı Tren ve Samsun-Sivas demiryolu hattı projesi ile ilgili yaptığı açıklamada ise; “Proje hayata geçtiğinde hem Samsun Limanı ile Mersin Limanı'nı demiryolu bağlantısı ile entegre etmiş olunacak hem de vatandaşlar Samsun'dan Ankara'ya 2 saat içerisinde gidebilecek. Samsun-Sivas demiryolu hattında ise yeniden ulaşıma açılması konusunda son aşamaya gelindi. Samsun Limanı’nı İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan bu hat, hem yük hem de yolcu taşımacılığı yönünden önemli bir rol alacak.” dedi.

1-873.jpg2-855.jpg3-706.jpg4-499.jpg6-254.jpg7-178.jpg8-126.jpg10-086.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum