Tütün Bakım ve İndirme Kuraları Çekildi

Tütün Bakım ve İndirme Kuraları Çekildi

Bafra Ziraat Odası’nın düzenlediği programda ‘Tütün bakım ve indirme kura çekimi’ gerçekleştirildi.

A+A-

Bafra Ziraat Odası’nın düzenlediği programda ‘Tütün bakım ve indirme kura çekimi’ gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner gerçekleştirirken, konuşmasının ardından konuşan, Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Şehmuz Solgun, “ Dünyada en fazla pazara sahip olan Türk tütünüdür. Ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biridir. Tütün işgücü artmakta olan en önemli üründür. Türk tütünü dünyada tek başına içilebilen bir özelliğe sahiptir. Fakat Ülkemizde 101 bin ton tütün ithal ediliyor ve bu 600 milyon dolar zarar demektir. Türk tütününün tarım havzasına alınması ve üreticilere desteklemeler yapılması gerekmektedir. Biz yeri geldiğinde övüneceksek Türk tütünü ile övünelim Amerika tütünü ile değil” dedi. Solgun`un ardından konuşan Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, “ Tütünü biz yetiştirelim ama içmeyelim. Bizde çocukluğumuzu Bafra`da geçirdik ve tütünün önemini çok iyi biliyoruz. Hatta tütünün saplarını toplar kurutur ve yakardık. Tütün sadece sigara üretiminde kullanılan bir ürün değil. Bafra tütününü bizim çocukluğumuzda daha önemli bir üründü. Bizim üreticimiz köyde çalışmak yerine bazen başka illerde işçi olarak çalışmayı tercih ediyor. Aslında köyde kalsa üretse belki de daha çok kazanacak. Bir tütün tohumu ıslahı oldu. Bu da bir kökten 35 yaprak elde edilirken o ıslah sonrası 75 yapraklara kadar çıktı. Bu ıslah edilen iki tohumdan da her yerde ekim gerçekleştirilebilecek. Biz elimizden geldiği kadar partimizin gerekli organlarına bu konuları iletmeye gayret ediyoruz. Biz çiftçimizin yanındayız” dedi. 

Programda çekilen kuralarda

1.Sarıkaya, 2.Barış Köyü, 3.Paşaşeyh, 4.Kanberli, 5.Burunca, 6.Türbe, 7.Göltepe, 8.Azay, 9.Kolay, 10.Eleban, 11.Kaygusuz, 12.Başkaya çıkarken diğer 91 köyün kuraları devam etti.

 Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, tütün eksperleri ve üreticiler katıldı.

ziraat-1.jpgziraat-2.jpgziraat-3.jpgziraat-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.