Turneye Gerze'den Başladılar

Turneye Gerze'den Başladılar

Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu geçtiğimiz dönem sahnelediği “Ak Masal Kara Masal” isimli tiyatro oyunuyla yeni bir döneme daha başladı.

A+A-

 

    Turgut ÖZAKMAN’nın yazdığı, Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni CAN TAZEBAŞ tarafından perdelenen oyuna 7’den 70’e çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

Genel anlamda ilköğretim 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine hitap eden oyunda Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran vatandaşlar sergilenen harika performans karşısında çocuklar gibi eğlendiler.Kimi zaman öğreten, kimi zaman düşündüren oyun izleyicilerimizi öğrenirken eğlendirdi.Türk masallarının diğer masallara göre farklılıklarını gözler önüne seren oyunda, oyuncularımızın performansları takdire şayandı.Geçtiğimiz döneme oranla çok daha fazla profosyonelleşen oyuncularımız harika performansıyla izleyicileri çocukluk günlerine döndürürken, oyunun son bölümü ise başladığı gibi bitti..Tabii ki neşe içinde şarkılar söyleyerek, dans ederek ve gülerek.

    Yaklaşık 1 saat süren oyunun sonunda Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni CAN TAZEBAŞ Sakin Tiyatro Topluluğu’nun ortaya çıkmasında emeği olan Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’ya teşekkür ederken, emeği geçen oyuncu arkadaşlarına da teşekkür ve tebriklerini iletti.Konuşmasının devamında geçtiğimiz dönemde sahneye taşıdığı oyun sonrasında olumlu tepkiler aldıklarını belirten TAZEBAŞ, Başkan BELOVACIKLI’yla görüşme gerçekleştirdiğini ve bu doğrultuda oyunu çevre il ve ilçelere taşıyacaklarını belirtti.

 

 Önümüzde ki günlerde turne takvimi belirlenecek oyun için çalışmalarını sürdüren ekibimiz aynı zamanda çalışmalarını sürdürdüğü yeni oyun ve maceralarla da Gerze’li hemşehrilemizle sık sık biraraya gelmeyi amaçlıyor.

    Tiyatrosuz bir toplum, sanatın olmadığı bir ülke düşünülemez.Sanata ve sanatçıya verdiğimiz destekle daha modern, daha çağdaş bir Gerze için etkinliklerimize devam edeceğimizi bildirir, bizleri hiçbir etkinliğimizde yalnız bırakmayan kıymetli vatandaşlarımıza ve Sakin Tiyatro Topluluğu’nun birbirinden kıymetli oyuncularına teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.