TÜRKSOY OPERA YILDIZLARI’NDAN KONSER

TÜRKSOY OPERA YILDIZLARI’NDAN KONSER

Türksoy Opera Yıldızları, Samsun’da sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

A+A-

“I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali” kapsamında sahne alan Türksoy Operası’nın konserinde; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, KKTC, Tataristan, Başkurtistan ve Tuva olmak üzere sekiz farklı ülkeden toplam 12 solist sanatçı sahneye çıktı. Türkiye’den ise tenor Barış Yanç’ın katıldığı konserde sanatçının “Aşk-ı Memnu” eserinden seslendirdiği “Beşir’in Aryası” beğeni topladı. Kazak müziğinin milli bestecisi olan Mukan Tölebayev’e ithaf edilen gecenin sonunda tüm sanatçılar sahneye çıkarak La Travita operasından “Brindisi” aryasını seslendirdiler. İzleyiciler de alkışlarla sanatçılara eşlik edince, salonda oldukça renkli ve keyifli görüntüler ortaya çıktı.

KASAİMOV: “FESTİVALE VE SAMSUN HALKINA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Konser başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Türksoy Genel Sekreteri Dusem Kasaimov 20.yılını kutlayan Türksoy’un Samsun’da sanatseverlerle buluşmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizlere ev sahipliği yapan uluslararası festivale ve Samsun halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kasaimov ayrıca, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz adına ise Samsun Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Camaş’a Türksoy’un geleneksel tabaklarından hediye etti.

8 FARKLI ÜLKEDEN 12 FARKLI SOLİST SAHNE ALDI
Gecede Sabina Vahabzade, Aslima Maktagulova, Halid Nuraliyes, Elena Filinkova, Kunduz Karıppayeva, Barış Yanç, Nona Tsutskırıdze, Tuğrul Enver Töre, Rigina Valieva, Zakir Valiyes, Lubov Butorina, Damırak Monguç solist olarak sahne alırken; Aslima Maktagulova ve Nona Tsutskiridze ise sanatçılara piyanoda eşlik ettiler.
“I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali” 7 Haziran’da son bulacak.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.