Türkiye’nin Meşhur Mardar Mısırında Hasat Başladı

Türkiye genelinde yoğun talep gören Bafra’nın Mardar süt mısırının hasadı Çetinkaya Mahallesi’nde başladı.

A+A-

Türkiye genelinde yoğun talep gören Bafra’nın Mardar süt mısırının hasadı Çetinkaya Mahallesi’nde başladı.

Bafra55net haber ekibi olarak insan boyunu aşan mısırların hasadını yakından görüntüledik. Bafra İlçesi Çetinkaya Mahallesi’nde hemen her çiftçinin özenle yetiştirdiği meşhur Mardar süt mısırı hasadı 35 derecenin üzerinde hissedilen zorlu hava şartlarında yapılıyor. Mısır tarlasında üreticisiyle konuştuğumuz mısırların tane fiyatlarının ortalama 4 lira olduğu ve çiftçiyi bu fiyatların zorladığı aktarıldı.

Bu yıl sezonun beklentilerinin altında kaldığını belirten çiftçi Dündar Haspulat, Mardar mısırının dönüme yaklaşık 4 bin mısır verdiğini aktardı.

Tarlada üretiminden, paketlenmesine ve son olarak pişirilme aşamasına kadar yakından görüntülediğimiz Mardar süt mısırının üretim ve ticaretini yapan Yalçın Haspulat ürünlerin; Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin’e kadar tüm bölgeye dağıtıldığını aktardı.

Haspulat, Mardar mısırının bu kadar tutulmasının ve lezzetli olmasının kaynağı olarak da bölgenin toprağını ve havasını işaret etti.

turkiyenin-meshur-mardar-misirinda-hasat-basladi-1.jpgturkiyenin-meshur-mardar-misirinda-hasat-basladi-2.jpgturkiyenin-meshur-mardar-misirinda-hasat-basladi-3.jpgturkiyenin-meshur-mardar-misirinda-hasat-basladi-4.jpgturkiyenin-meshur-mardar-misirinda-hasat-basladi-5.jpgturkiyenin-meshur-mardar-misirinda-hasat-basladi-6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.