Türkiye'nin kışlık sebzesi Bafra'dan Sağlanıyor

Bafra ovasında  ekimi yapılan ıspanak, brokoli, karnabahar, lahana ve turp çeşitleri ile pırasada hasat başladı. 

A+A-

Bafra ovasında  ekimi yapılan ıspanak, brokoli, karnabahar, lahana ve turp çeşitleri ile pırasada hasat başladı. 
Bafra Ovası’nda 100 bin dekar alanda yetiştirilen kışlık sebzeler Bafra halinde ve pazarda yerini almaya başladı. 
Bu yıl biber çeşitleri ve çeltikte yüzü gülen üreticiler, kışlık sebzede de yüzlerinin gülmesi ümidi ile çalışmalarını sürdürüyorlar.
Yaptıkları çalışma ve örnek tarım ile her kesimden takdir gören Bafra Hal Esnaflarından Güneş Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akbulut ve yönetim kurulu başkan yardımcısı Erhan Akbulut Koşu Köyü mahallesinde kışlık sebze yaptıkları tarlalarının önünde Bafra 55.net haber mikrofonlarına açıklamalarda bulundular.
Bafra Hal Esnaflarından Güneş Ticaret yönetim kurulu başkan yardımcısı Erhan Akbulut yaptığı açıklamada,’’Kışlık sebze üretimizin hasadını yapmaktayız. Havaların sıcak gitmesinden dolayı ise fiyatlarda istediğimiz randımanı alamadık. Bu tarlaya önceden karpuz ektik. Şimdide kışlık sebze ektik. Bafra ovamızda  100 bin dekar alan üzerine kışlık sebze var. En fazla karnabahar, brokoli ile beyaz lahana. Bunlar yaklaşık 80 bin dekar alana hitap ediyor. Bafra ovası üretiyor, Türkiye, Avrupa tüketiyor. Biberden ve çeltikten üreticiler çok güzel para kazandı, kışlık sebzeden de beklentimiz bu yöndedir.’’diye konuştu.
Bafra Hal Esnaflarından Güneş Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akbulut,’’ Bafra Ovası, bu yıl üretimde altın sezonunu yaşamaktadır. Brokoli, karnabahar, lahana çeşitleri, turp çeşitleri, pırasa ve ıspanakta üretim veriminin oldukça fazla olduğunu belirtmek isterim. Bafra'da yetiştirilen ürünlere tüm Türkiye'den talep gelmektedir. Kışlık sebzeler, haldeki tırlara yüklenerek Türkiye'nin dört bir tarafına gönderilmektedir. Bizlerde ailemizle birlikte 74 yılından bu yana sebze üretimi yapmaktayız.’’dedi.

turkiyenin-kislik-sebzesi-bafradan-saglaniyor-005.pngturkiyenin-kislik-sebzesi-bafradan-saglaniyor-006.pngturkiyenin-kislik-sebzesi-bafradan-saglaniyor-007.pngturkiyenin-kislik-sebzesi-bafradan-saglaniyor-008.png

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.