Türkiye'nin ikinci Çukurovası olan Bafra Ovasında Kapya Biber Hasadı Başladı

Samsun'un Bafra Ovası'nda üretilen kapya biberin bir tanesi ortalama 250 gram geliyor.

A+A-

Bafra Ovası'nda yaklaşık 30 bin dekar alanda ekimi yapılan kapya biberin hasadı devam ediyor. Tarlada kilosu 2 buçuk liradan işlem gören kapya biber fiyatları şimdilik üreticinin yüzünü güldürüyor. Biber tarlalarını gezen Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Ben buradan salça yapan hanımlara seslenmek istiyorum. Her pazara gittiklerinde salçalık domates ve biberde Bafra’nın ürününü tercih etsinler" dedi.

Üretici ve komisyoncu Erhan Akbulut ise,Geçen sezona oranla ekim bu yıl daha çok,, üretici biberler daha tarladayken alıcı buluyor buda üreticiyi memnun ediyor. Adana'da ki kapya biberlerin 1.5 liradan verilmesi Bafra'da ki biber fiyatlarını inşallah etkilemez dedi. Akbulut, şuan biberlerin fiyatı 2.5 liradan alıcı buluyor. İnşallah bu yıl kapya biber hasadı verimli ve üreticiyi de memnun eden bir dönem geçirecek dedi.

bafra-ovasinda-kapya-biber-hasadi-basladi.JPGbafra-ovasinda-kapya-biber-hasadi-basladi-001.JPGbafra-ovasinda-kapya-biber-hasadi-basladi-002.JPGbafra-ovasinda-kapya-biber-hasadi-basladi-003.JPGbafra-ovasinda-kapya-biber-hasadi-basladi-004.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum