TÜRKİYE'NİN ÇİÇEĞİ 19 MAYIS'TAN

TÜRKİYE'NİN ÇİÇEĞİ 19 MAYIS'TAN

19 Mayıslı girişimci 6 bin m2'lik alanda Türkiye'ye çiçek üretimi yapıyor.

A+A-

19 Mayıs ilçesinde kesme çiçek üretimi yapan Cevdet Aydın, ilçede kesme çiçek üretiminin her geçen gün arttığını belirterek, "Kesme çiçek üreticilerimiz artık dış ihracata önem vermeli" dedi.

19 Mayıs ilçesi Pazar Mahallesi Devlet hastanesinin arka tarafında bulunan serasında kesme çiçek üretimi yapan Cevdet Aydın 19 Mayıs ilçesinde çiçekçiliğin bölgede önemli bir gelir kaynağı haline gelmeye başladığını belirtti.

Böyle devam ettiği takdirde 19 Mayıs'tan Antalya ve Yalova'dan sonra çiçekçilik konusunda önemli bir merkez haline gelebileceğini dile getiren çiçek yetiştirici Aydın, "Son birkaç yıldır yapılan çalışmalarla 19 Mayıs ilçesinde kesme çiçek üretilen alan 2 bin 600 m2'den 6 bin m2'ye yükseldi. Kesme çiçek üreticilerimiz bundan sonraki süreçte ihracat yapmaya yönelmelidir" diye konuştu.

Aydın, 19 Mayıs kesme çiçekçiliğin merkezi ve fiyatın belirlendiği yer olmalıdır. Dünya piyasasında söz sahibi olmamız için bizim de bu verimli topraklarda ve güzel iklimde bunu işi geliştirmemiz son derece önemlidir" dedi.

“TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ İLLERİNE 19 MAYISTAN ÇİÇEK İHRACATI YAPILIYOR”

İlkbaharda Serada daha fazla çiçek çeşidi olduğunu söyleyen sera üreticisi Cevdet Aydın, "Çiçeklerimizi haftada üç gün toplayarak koliler halinde Türkiye’nin çeşitli illerine gönderiyoruz. Yaz ayında siparişlerimizi yetiştiremiyoruz" dedi.

Çiçek serasında işçi olarak çalışan, Adem Ayar ve Burak Kök, "İşimizi severek yapıyoruz, çiçeklerimizi burada toplayıp koliler halinde ihraç ediyoruz. İlçemizden Türkiye’nin her tarafına çiçek ihracatı yaparak ekonomiye katkıda bulunuyoruz. İlçemiz çiçek yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip oluyor” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum