Türkiye’den Angelina Jolie’ye şifalı hediye

Türkiye’den Angelina Jolie’ye şifalı hediye

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, meme ve yumurtalık kanseri riskini artıran ’BRCA1’ adlı anormal gene sahip olduğunu öğrendikten sonra göğüslerini aldıran Angelina Jolie’ye şifa olması temennisiyle kayısı gönderdi.

A+A-

 

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, dünyaca ünlü Amerikalı aktrist ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu iyi niyet elçisi Angelina Jolie’nin meme ve yumurtalık kanseri riskini artıran ’BRCA1’ adlı anormal gene sahip olduğunu ve bu yüzden ameliyat geçirdiğini öğrendiğini belirtti. Kayısı tüketiminin kanser, karaciğer yetmezliği ve kalp krizi gibi birçok hastalık riskini önemli oranda azalttığının bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını bildiren Öz, "En son İnönü Üniversitesi Kayısının kanser, karaciğer yetmezliği ve kalp krizini önlediği bunun yanında kayısının kanser, karaciğer yetmezliği ve kalp krizini önlediği bunun yanında tarafından yapılan bir araştırma, kayısı ve acı kayısı çekirdeğindeki kanser önleyici madde olarak bilinen Amigdalin ve Vitamin B17 adlı maddenin bulunduğunu ortaya koymuştur. Amigdalin Amerika’da kanser önleyici madde olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır" dedi.

Ekolojik özelliklerinin uygunluğundan renk, tat, koku ve aroma özellikleriyle dünyanın en ünlü kayısı çeşitlerinin Malatya’da üretildiğini hatırlatan Öz, "Son yıllarda sanat faaliyetlerinde olduğu kadar adını insani yardım faaliyetleriyle de duyuran BM iyi niyet elçisi Jolie’ye şifa olması temennisiyle kendisine iletilmek üzere ABD Los Angeles Başkonsolosluğumuza Malatya kayısısı gönderdim" ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.