Türkiye'de Böyle Bir Projeyi İlk defa Biz Yapıyoruz

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç; Bizler Belediye Başkanı olarak ilçemizde yaptığımız faaliyetlerde gerek siyasi, gerek teşkilat çalışmalarında, hep birlik beraberlik içerisinde çalışmaya gayret gösteriyoruz

A+A-

Belediye olarak yapacağımız hizmetlerde veya projelerde, ilçe başkanımız, teşkilatımız ve sayın vekillerimiz yanımızda oldukça başarılı olacağımızı bildiğimizden, çalışmalarımızla ilgili genel merkezimizde istişare yapıyoruz. Bu da bizim birlik ve beraberliğimiz için anlamlı bir çalışma oluyor" dedi.

3 BİNDEN FAZLA KİŞİYE İSTİHTAM SAĞLANACAK

Bizim en önemli projemiz orta ölçekli sanayi projemiz diyen Başkan Hamit Kılıç bafra55.net haber sitesi muhabirine yaptığı açıklama da, "Orta ölçekli sanayi sitesi projesi Bafra'da üç binden fazla insanın istihdamını sağlayacak bir proje.  2018'in altıncı ayından beri bu proje ile uğraşıyoruz. Samsun'un 17 ilçesi arasında böyle bir projeyi belki de ilk defa biz yapıyoruz. 900 dönüm üzerinde yapılacak bir projenin son aşamasına geldik. Çevre Şehircilik Bakanlığı üst düzey bürokratlarımızla görüştük, bundan sonraki hedefler ile ilgili verimli görüşmeler yaptık. Tarım Bakanlığımızın kamu yararı görüşünü alabilmek için Orhan Kırcalı aracılığıyla Tarım Bakanımız ile de görüştük ve destekleyip ilgilenerek Toprak Reformu Genel Müdürlüğü’ne dosyamızı verdi. Neticesini bekliyoruz.

Kılıç, Orta ölçekli sanayi projesinde finansman sıkıntısı yok. Önemli bir eksiği gidermeye çalışıyoruz. Kendini büyütmek, geliştirmek ve yatırım yapmak isteyen insanlar için yapılacak önemli bir proje. Ne zaman başlayacak diye soranlar var. Alt yapı-üst yapı maliyetlerini bitirdikten sonra çalışmalar başlanacak ve bu projenin belediyemize hiçbir şekilde külfeti olmayacak.

KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ

Ankara’daki  görüşmelerde  güneş enerjisiyle ilgili görüşmelerimiz oldu. Belediyelerin tükettikleri elektrikleri üretmek şartıyla 5 yıl ödemesiz 25 yıl taksitle iller bankası destek kredisi veriyor. Bizimde aylık olarak yaklaşık 125 bin-130 bin lira elektrik tüketimimiz var.  Yılda %6 nüfus artışını dikkate alırsak önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yaklaşık 2 milyona yakın yıllık elektrik tüketimimiz söz konusu. Bu proje gerçekleştiği takdirde biz yılda 2 milyon belediye tasarrufa geçecek 5 yıl süreyle. 5 yıldan sonra ise 25 yıl taksitle ödeyeceğiz. Bafra Belediyesi için çok ciddi bir finansman kaynağı olacak. Bununla ilgili kurum görüşlerini aldık.

Güneş enerjisi projemiz ile ilgili tarım bakanlığının kamu yararı ile ilgili görüşü de aldık. Ve bu proje Dereler mahallesinde 32 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak. Proje şu an Milli Emlak’tan devir aşamasında ve devrini aldıktan sonra ihale süreci başlayacak.

DSİ genel müdürü ile yapılan görüşmede ise kendisine Kızılırmakta’ki Islah ile ilgili, oradaki alanın temizlenmesi gerektiğini kendisine aktardık ve olumlu dönüşler aldık. Neticelenmesini bekliyoruz.

 

MİLLET CAMİSİNİ YAPACAK OLAN MİLLETİN KENDİSİDİR

Sedde üzerinde ki millet bahçesi projesinin olduğunu da aktaran Kılıç,  Yaklaşık 250 dönüm alanın içerisinde düzenleme yapacağız. Çevre şehircilik bakanlığımız ile birlikte yürüteceğiz.. Millet bahçesinin içerisinde Bafra’nın ihtiyacı olan bir millet cami planladık. Caminin yerinin belirlenmesi için imar değişikliği yaptık. Buradaki düzenlemenin sebebi ise tabanda 10 dönüm bir cami alanı, 10 dönümün içerisinde 2500 metrekareye oturacak bir cami. Yaklaşık 10 bin kişilik bir cami. Çıktığınız zamanda avlusu 100 dönüm bir mesire alanına bakıyor. Böyle bir proje, değil Bafra’da belki Karadeniz’de bile yok.

Millet Cami’yi yapacak olan milletin kendisidir. Bu camiyi yapacak olan belediye değildir. Biz bu projeyi, alt yapıyı hazırlayıp meclisten geçirdik ve sunduk. Önümüzdeki günlerde bir dernek kurulacak ve bu camiye başlanacak. Bu caminin tüm finansmanı milletin kendisi tarafından yapılacak,  biz de ihtiyaçlar doğrultusunda belediye olarak zaman zaman greyder, kepçe, kum, çakıl vereceğiz tabi ki. Bu camiinin finansman ve yapımı için, Bafra halkı eminim öncekiler gibi bunu da kendi arasında çok rahatlıkla yapacak ve Bafra’ya yakışır şekilde inşa edecektir.

OSB ‘deki yollara dökülen çöpler ile ilgili sözlerine devam eden Kılıç; “Çöpün döküldüğü yer orta ölçekli sanayi projemizin başladığı noktada yer alıyor. Zaman zaman müdahalelerimiz olsa da, bazı duyarsız vatandaşlarımız o arazilerin ıssız olmasından dolayı çöp atmaya devam ediyor. Orta ölçekli sanayi projemiz başladığı takdirde kimsenin böyle bir şey yapması mümkün olmayacak.” dedi.

Başkan Kılıç son olarak; “Günlük işler zaten yürütülüyor. Bizim için önemli olan 25-30 sene sonra Bafra’yı ilgilendiren bu önemli projeleri bir günümüzü ziyan etmeden, öncelikli olarak hayata geçirebilmek.” dedi.

Haber: Emre Şahinol / Selin Kılıç

dsc-0398-664x440.JPGdsc-0400-664x440.JPGdsc-0406-664x440.JPGdsc-0402-664x440.JPGdsc-0415-664x440.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.