Türkiye’de bir ilk giriş var çıkış yok

Bafra Otogar çalışanları 6 aydır çile çektiklerini ve girişi olup da çıkışı olmayan tek otogar olarak Türkiye’de ilk olduklarını söylediler.

A+A-

2017 yılında dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  Bafra’ya yeni otogar müjdesi vermiş,  İki üç yıl içerisinde bu kötü otogarı Bafra'nın içerisinden çıkartacağız demişti.
Yeni otogarın eski Çetinkaya Belediyesi yerleşkesinde olacağını söylemiş, aradan geçen 4 yılda ise ihalesi 2 kez ertelenmişti. Hatta otogarın içerisinde, dev otopark, bekleme salonu, kafeterya, 88 adet misafir araç park etme yeri dahi olacaktı.

Yeni otoparkın yeri ve ihalesi iki defa değiştirilmiş, bir sonuç alınamamıştı. Son Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinde başkan olan Mustafa Demir, mevcut otogarı modernize ederek yeni otogar projesini ise rafa kaldırmıştı.

Hatta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir basına servis ettiği haberde “Bafra Otogarı Modernize ediliyor” demiş ve haberin metninde ise şu satırlara yer vermişti. Bakım ve onarım çalışmaları devam eden ve tamamlandığında modern bir görünüme kavuşacak Bafra Otogarı’nda yoğun bir çalışma yürütülüyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kalite standartlarına uygun modern çalışmalara imza atıyoruz” dedi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Bafra Otogarı’nda bakım ve onarım çalışmaları hızla sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından T1 Yetki Belgesi alınacak Bafra Otogarı standartlara uygun bir şekilde hizmet verecek.


Şehir genelinde yapılan tüm çalışmaları prosedürlere ve kalite standartlarına uygun bir şekilde hayata geçirdiklerini belirten Başkan Demir, “Bafra’ya yeni otogar yapılana kadar mevcut otogarın standartlarını yükselteceklerini ifade etti. Başkan Demir, “Bafra için devam eden bir otogar projemiz var. Otogarı tamamen modernize edecek bir çalışma başlatıldı. Tam kapasite faaliyete geçmesi için bakım ve onarım çalışmalarının yanında terminal işletmeciliği için gereken T1 Yetki Belgesi almak için gereken şartları da yerine getiriyoruz” diye konuştu.

GELİNEN SON NOKTA

Bafra Otogarına girişi çıkışı belli olmayan bir tek yer burası diyen şoförlerden Zeki Özden şunları söyledi, “otopark yeri olmayan tek otogar burası, Türkiye’nin en küçük ilçesine git, otoparkında 30 araba koyacak yer var. 10 km lengerli sapağına gidip araba bırakıyoruz” dedi.

GİRİŞ VAR ÇIKIŞ YOK

Hüseyin Bilge, bu otogarımızın giriş çıkışı olduğu gibi olmuyor, bu otogarda giriş var çıkış yok, araçlarımız geri geri geliyor ve trafiğe engel oluyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz buradaki sorunları dikkate alalım” dedi.

KARA YOLLARI ALLAH’IN YANINDA MI DA BURAYI GÖRMÜYOR

Önder Turizm’in sahibi Recai Önder ise, 6 aydan bu yana bu otobüsler otogardan geri geri çıkıyor, bazı otobüs şoförleri benim otobüsüm uzun ben geri geri çıkamam diyor, kime ne diyeceğiz buranın sahibi kim Bafra trafiği nerede, Bafra’da kaymakam var mı?, Emniyet Müdürü var mı? Arkadaş buraya gelinde geri geri çıkan araçları sorun, sen neden geri geri çıkıyorsun. 

Karayolları gelsin, baksın bize yol versin diyen Önder, “Bu Bafra’nın hiç mi sahibi yok, bu Bafra’nın yetkilileri nerede, şaştık kaldık arkadaş” dedi.

Haber: Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum