11. Alaçam Dürtmen Yayla Şenliklerinde Başpehlivan Fatih Kambur Oldu

Alaçam Şirinköy Güreşleri ve Keşkek Şöleni'nde bu yılın başpehlivanı Fatih Kambur oldu. 1500 metre rakımdaki Dürtmen Dağı eteklerinde düzenlenen şenlikler, büyük ilgi gördü.

A+A-

Alaçam Şirinköy Güreşleri ve Keşkek Şöleni'nde bu yılın başpehlivanı Fatih Kambur oldu. 1500 metre rakımdaki Dürtmen Dağı eteklerinde düzenlenen şenlikler, büyük ilgi gördü.

Etkinlik Detayları

Alaçam Şirinköy Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 11. Alaçam Dürtmen Yayla Şenlikleri, karakucak güreşleri ve keşkek şenliği, 230 güreşçinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Alaçam Şirinköy Merkez Camii İmam-Hatibi tarafından Kur’an Tilaveti yapıldı ve dualar edildi.

Başpehlivanlık Güreşleri

Başpehlivanlık güreşlerinde birinci Fatih Kambur, ikinci ise Mertcan Damatoğlu oldu. Dereceye giren tüm güreşçilere madalya ve para ödülü verildi. Güreşlerin başlamasıyla birlikte büyük Türk bayrağı açıldı ve güreşçiler, protokol üyeleri ve ağalar, marşlar eşliğinde güreş alanını gezdi.

Keşkek Şöleni

Keşkek kazanlarının açılışı için mini bir tören düzenlendi ve pişirilen keşkek davetlilere ikram edildi. Ağalık yarışmasında ise mevcut ağa Şeref Şahin, 555.000 TL ile yeniden 2024-2025 Alaçam Şirinköy Güreşleri ve Keşkek Şöleni Ağası olarak seçildi ve altın kemer takıldı.

Katılımcılar ve Program

Etkinliğe Alaçam’a ve Şirinköy mahallesine gelen gurbetçiler yoğun katılım gösterdi. Siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, dernek yöneticileri, güreş ağaları, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, iş insanları ve vatandaşlar etkinliğe katıldı.

Dereceye Giren Güreşçiler

55-60 Kilo:

  1. Emircan Çolak
  2. Ramazan Kara
  3. Umut Çağlar

70 Kilo:

  1. Fatih Erdoğan
  2. Furkan Damatoğlu
  3. Alper Turan, Melih Mert Kapusuz

80 Kilo:

  1. İbrahim Özdemir
  2. Salih Çalışıcı
  3. Muharrem Künder, Miraç Ali

90 Kilo:

  1. Berkay Çalışkan
  2. Mehmet Sarı
  3. Yasin Kılıç, Mehmet Çetin

90-130 Kilo:

  1. Fatih Kambur
  2. Mertcan Damatoğlu
  3. Mesut Aşkın, Erdem Alkan

Meta Etiketleri

Alaçam Dürtmen Yayla Şenlileri Yapıldı

Alaçam Dürtmen Yayla Şenlileri Yapıldı

Alaçam'da düzenlenen 11. Dürtmen Yayla Şenlikleri'nde başpehlivan Fatih Kanbur oldu. Etkinlikte 100 güreşçi kıyasıya mücadele etti. Detaylar haberimizde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler